Kocaeli'den Afrika'ya 1000 su kuyusu

Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkansızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor. Çoğunluğunu çocukların oluşt...

Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkansızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 Milyondan fazla insan ölümle burun buruna. Gıda krizinin başlıca sebebi şiddetli kuraklık ve iç savaş oluştururken, ekonomik istikrarsızlık, yağış rejimindeki değişiklik ve göç trafiği de krizi tetikleyen etkenler arasında yer alıyor.

 

SU PROJESİNE START VERDİK

TÜMSİAD – Beşir Derneği ile ortak yürüttüğü “Su Kuyusu Projesi” ile susuz kalmış canların kana kana su içmelerine vesile olacak. UNİCEF ve Dünya Sağlık Örgütü’nün son yayınladığı rapora göre Dünya da her 6 kişiden biri yeterli miktarda içme suyundan mahrum olarak yaşıyor. Beşir Derneği ve TÜMSİAD tarafından başlatılan kampanya hakkında Ramada Oteli’nde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında TÜMSİAD Başkanı Erdoğan Yılmaz “Üyelerimiz, ülkemiz ve dünya nezdinde projeler hazırlamıştık. Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. sudan dolayı ölümlerin başlaması ile projelerimize start verdik. Daha büyük bir çalışma yapılması gerektiğine inandık. Orada yaşanan acıları hissettik. Dünya insanlarına örnek olmak için su kampanyası başlatıldık” dedi.

 

KUYUNUN MALİYETİ 11 BİN TL

Çare sensin diyerek projeye start verdik diyen Yılmaz “Ülkemizin merhameti herkes tarafından bilinmektedir. İnsanların vicdanı Türkiye’dir. Onların yüzü gülerse bizlerin de yüzü güleceğini biliyoruz. Bu hususta bizlerin yüreği yanmaktadır. Bu işte deneyimli olan Beşir Derneği ile ortak hareket ediyoruz. 250 bin kişiyi bir kuyudan su alacak şekilde proje hazırlanmıştır. Bir kuyunun bedeli 3 bin dolar yani 11 bin TL’dir. Zor olarak görülmemektedir. Bir damla su için 4042’ye mesaj atarak 5 TL katkı verilebilmektedir. Projesi herkese anlatıyoruz. Bu yönde herkes duyarlıdır. Kampanyanın yürümesi için elimizden geleni yapacağız. Bir su kuyusu projesini ailemle birlikte yapacağız” açıklamasında bulundu. Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr.Cevdet Şanlı ise “2004 yılında bu yana faaliyetteyiz. Ülke genelinde 250 noktada faaliyetlerimiz vardır. 55 ülkede de birlikte çalıştığımız dernekler vardır. Kamu yararına çalışan dernek durumundayız. Özellikle gönül coğrafyamızda yer alan ülkelerde faaliyetlerimiz vardır. 1 Milyar 800 Milyon insan susuzlukla karşı karşıya kalmışlardır. İlk hedefte 30 ülkede su kuyuları açılacaktır. 113 kuyu bu zamana kadar açıldı. 14 kuyumuz henüz tamamlanmadı. Kuyu bir simgedir. Suyun olduğu yerde hayat vardır. Suyun olduğu yerde medeniyette olmaktadır. Bu çok önemlidir. Açılan su kuyuları 60-120 metre de çıkmaktadır. Bunun için de maliyet 11 bin TL’yi bulmaktadır. Hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

23 Mar 2017 - 12:53 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.