Kocaeli’nin Gürültü Haritası çıkarılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, önceki gün gazetemiz mailine bir haber attı… 

“Büyükşehir gürültü kirliliğinin önüne geçiyor” başlıklı haberde Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli genelinde hazırlayacağı eylem planları doğrultusunda gürültü kirliği ile mücadele etmeye hazırlandığı ifade edildi…

Haberi birlikte okuyalım;

 

KOCAELİ GÜRÜLTÜ EYLEM PLANI

“ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyon ile birlikte “Kocaeli Gürültü Haritası” hazırlandı.

Hazırlanan haritalar kapsamında devam eden “Kocaeli Gürültü Eylem Planı” yılsonunda kamuoyu ile paylaşılacak.

 

HUZURLU VE MUTLU BİR ORTAM

Gürültü kirliliği günümüzde, yaşadığımız çevrenin kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi gürültüdür.

Özellikle Kocaeli gibi hızlı büyüyen şehirlerde; elektronik ve mekanik aletlerin günlük hayatımıza daha çok girmesiyle birlikte gürültüden rahatsızlık artmakta ve giderek insanlarımızın huzurlu şekilde yaşayabilecekleri mekânlar azalmaktadır.

Bu nedenle; Büyükşehir Belediyesi vatandaşların gürültüden uzak, sessiz ve sakin,  sağlıklı, bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacı ile çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

UZMAN TEKNİK EKİPLER

Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2006 yılında aldığı yetkiyle birlikte, çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda bu durumu sağlamak amacı ile kent genelinde faaliyet gösteren endüstri tesislerine, şantiye faaliyetlerine ve eğlence yerlerine yönelik kontrol ve denetimler Büyükşehir Belediyesi uzman teknik ekipleri tarafından titizlikle yürütülüyor.

 

GÜNDÜZ, AKŞAM VE GECE ZAMANI

İlimiz genelinde trafik, demiryolu, liman ve endüstri dâhil olmak üzere stratejik gürültü haritaları 2015 yılı Aralık ayı itibari ile hazırlanarak tüm gürültü kaynakları için gündüz, akşam ve gece zaman dilimlerini içeren haritalar elde edildi.

Hazırlanan Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli için gürültü yönetim alanları ve sıcak noktalar belirlenecek.

Bu alanlarda, gürültü düzeyinin düşürülmesi de dâhil olmak üzere, gürültü ile ilgili sorunları ve etkileriyle baş etmek için teknik önlemler, planlar, etkinlikler ve yaptırımlar tespit edilecek.

Daha sonra diğer kurumlar ile gerçekleştirilecek istişare sonrasında yılsonuna kadar “Kocaeli Gürültü Eylem Planı”  hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.”

 

 

TÜRK YILDIZLARI GÜRÜLTÜSÜ

Haberi okudunuz… 

Önemli bir konu diye düşünüyorum…

Büyükşehir’in yaptığı “Gürültü kirliliği günümüzde, yaşadığımız çevrenin kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi gürültüdür” söylemine tamamen katılıyorum…

Ne kadar az gürültü, o kadar huzur, o kadar mutluluk demektir…

Bir de İzmit Belediyesi’nin İzmit’in kurtuluşunda organize ettiği Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gösterisi, kulakları sağır edercesine insanı rahatsız ediyor…

Büyükşehir Belediyesi, madem “Kocaeli Gürültü Eylem Planı” hazırlıyor, Türk yıldızlarının verdiği rahatsızlığı da haritaya dahil etsin…

Kocaeli Gürültü Eylem Planı” yılsonunda kamuoyu ile paylaşılacakmış…

Eylem planını merakla bekliyoruz…

 

SP Kocaeli’nin  hedefi 10 bin kişi!

Saadet Partisi Genel Merkezi, 30 Temmuz Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı’nda Kudüs Mitingi düzenleyecek… Miting saat 15.00’te başlayacak. 81 il’in başkanları da miting için teşkilatlarına alarm verdi. SP İl Başkanı Nurettin Çelik de Kocaeli’den mitinge 10 bin kişiyle katılmak istiyor. Otobüsler Pazar günü saat 14.00’te İzmit Perşembe Pazarı’ndan kalkacak. 10 bin, büyük bir rakam. Bakalım Çelik, bu hedefini tutturabilecek mi?

 

“Patronlar, personeli  kadar kuvvetlidir”

İstanbul firması olan lnero Print Center’ın Genel Müdürü Fatih Karaderili, önemli bir tespitte bulundu. Karadereli, “Başarılı ve mutlu bir ekibimiz var. Mutlu çalışanlar, mutlu müşteriler demektir. Patronlar, personeli kadar kuvvetlidir” dedi… Firma, Aralık 2014 tarihinde 150 metrekarelik bir yerde 2 kişi çalışırken, bugün Temmuz 2017’ye geldiğimizde bin metrekarelik bir alanda 12 kişilik bir ekiple çalışıyor. Bu da Karadereli’nin tezini doğruluyor. Patronlara duyurulur…

 

Belediye-İş Sendikası  istediğini almak istiyor

Belediye İş Sendikası Kocaeli Şubesi, şu sıralar dersine iyi çalışıyor. Zira kamu hastanelerinde çalışan 1078 taşeron işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde iyi bir netice almak istiyor. İşveren ile pazarlıklar sürüyor.  İşveren ile yapılan pazarlık, tarafsız arabulucu dönemine girdi. Kocaeli Üniversitesi’nden Prof.Dr. Abdülkadir Şenkal, tarafsız arabulucu olarak atandı. Bakalım, Şenkal orta yolu bulabilecek mi? Taşeron işçiler de büyük bir merak içinde.

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ZEKİ ZENGİN - GÜNDÜZ,AKŞAM,GECE ZAMANI HİÇ FARK ETMEDEN KONVOYLARDA ÇALINAN ONLARCA DEĞİŞİK KORNA SESLERİNİN YARATTIĞI GÜRÜLTÜ ÖNLENEBİLECEK Mİ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 16:20
01

Muhammet - Yazarın türk yıldızları grubunun yol açtığı gürültü adına olan yorumuna tamamen katılıyor, dürüst, tarafsız ve özgür bir biçimde düşüncesini paylaştığı için teşekkür ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 16:20


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler