Kocaelispor için yardım kampanyası başlatılıyor

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ardından AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a da ziyaret gerçe...

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ardından AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a da ziyaret gerçekleştirdiler.  AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a gerçekleştirilen ziyarete AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve il yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi. Ziyarette Kocaelispor’un borçları, KEV tesisi ve önümüzdeki hafta başlayacağı açıklanan Kocaelispor’a yardım kampanyası hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

 

ŞEHRİN TAKIMI OLMAK İSTİYORUZ

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, “Önümüzde iki önemli süreç var. Sadece Kocaelispor adına değil şehir adına daha güçlü konuşabiliyoruz. Şehrimizin en büyük markası 50 yıllık çınarının önünde önemli engeller var. İki sene içerisinde taraftarımızın desteğiyle önemli adımlar attığımızı düşünüyoruz. Şehirle bütünleşerek ciddi bir yol aldık. Kocaelispor’un geleceği ile ilgili iki önemli konuya paylaşmak ve yol haritasını belirlemek için geldik. Birincisi ilk günden beri dile getirdiğimiz KEV Tesislerinin Kocaelispor’a kazandırılması. İkincisi ise şehirle birlikte yol alıp hep beraber taçlandıracağımız bir yardım kampanyası. Biz bütün şehrin takımı olmak istiyoruz” dedi.

 

KAMPANYA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR

MHP ve CHP’yi de ziyaret ettik ve onlara da aynı şeyi söyledik diyen Yavuz “Lütfen çıkın samimi bir şekilde bu şehre tarafınızın ne olduğunuzu, nerede durduğunuzu paylaşın” onlarda evet yapılması gerekenleri kendi tabanımıza ve vatandaşlarımıza anlatacağız. Cengiz bey sağ olsun Cuma günü cezaevine gideceğini ve Sefa Bey’le görüşeceğini söyledi. Bu işin Kocaelispor lehine sonuçlandırılması gerekiyor dedi Cengiz bey.  Kampanya ile ilgili büyükşehir basındaki arkadaşlarla çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki maça yetiştirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’un ardından konuşan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Kocaelispor kentimizin geneline yayılmış olan bir markamızdır. Geçmişi konuşmanın bir önemi yok. Kocaelispor’un önemli bir maddi sıkıntısı vardı. Bu yönetim iki yıldır elinden geleni yapmaya çalışıyor. Benimde il başkanlığı dönemim iki yıla yaklaştı. Bu iki yıllık süre zarfında da Bahri beyle iyi ilişkilerimiz oldu. Belki bugüne kadar ekonomik manada büyük desteklerimiz olmadı, olması da zaten beklenmezdi. Çünkü sonuçta bizler AK Parti İl Başkanıyız. Ama teknik ve hususen destek olunması gereken konularda elimizden geleni yaptık” ifadelerini kullandı.

 

TEBRİK EDİYORUM

Bu saatten sonra da herkesin üzerine düşeni yapması gerekir diyen Ceyhan “Kocaelispor markasının sadece söyleminde olmamamız gerekiyor. Hepimiz paydamıza düşen neyse herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Kocaelispor’un ihtiyaç duyduğu şey nasihat değil, içinde bulunmuş olduğu mali hususlarda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğidir. Bu minvalde 3 kademeli bir süreç var. En önemli kademeyi Bahri Bey ve arkadaşları gerçekleştirdi. Kenti harekete geçirdiler. Kocaeli Markasını Türkiye kamuoyunda da hissettirdiler. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BORCUN ÖDENMESİ GEREKİYOR

Sırp futbolculara olan borçların ödenme noktasında da bizler AKP ve büyükşehir belediye başkanımızla yapılması gereken ve atılması gereken adımı hep beraber attık diyen Ceyhan “Bahri beye ve ekibine duyulan güven ve ortaya konan fedakârlığın en önemli payda olduğunun altını çizmek istiyorum. Bugün bu viraj teknik anlamda geçilmiş gözüküyor fakat en önemli viraj olan malum kamu borçları ve geri kalan piyasa borçlarının çözüme kavuşturulmasıdır. Kâğıt üzerinde 69-70 milyon olan borç yeni yapılandırmayla 25-30 Milyon civarındaki borcun ödenmesi gerekiyor” dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ YİNE VERECEĞİZ

Sözlerine devam eden Ceyhan “Ben Cengiz beye birkaç gün önce abi ben üzerime düşeni yaptım sıra sende, KEV konusu daha çok sizin cenahta hızlı yürüyen bir konu, artık KEV’i herhangi bir şart olmadan, falan filan demeden Kocaelispor’a devredin dedim. İkinci kısmında biz AK Parti olarak büyükşehir olarak kim varsa aynı şekilde bu araziyle ilgili atılması gereken tamamen Kocaelispor’un borcunun temizlenmesi saflığında yürüyecek olan bir sürece elimizden gelen desteği yine göstereceğiz” açıklamasında bulundu.  

 

YENİ STAT BİRİNCİ LİGE EV SAHİPLİĞİ YAPMALI

Kocaelispor bir kampanya yapacaksa bireysel olarak ama 1 lira ama bin lira desteği vereceğiz diyen Ceyhan “Yeter ki Kocaelispor düze çıksın. Kocaelispor umarım bu borçlardan kurtulduktan sonra önce bir üst lige, ardından PTT lige sonrasında ise inanıyorum ki birinci lige çıkacaktır. Bu Kocaelispor’un ruhunda mevcuttur. Biz bu kente 150 Milyon TL’lik kos koca modern bir stad yapıyoruz. Bu stadında en kötü ihtimalle yakın bir periyotta PTT ligine bir sonraki aşamada da kentin büyük desteğiyle birinci lige ev sahipliği yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

KAMPANYA HERKESE YAYILMALI

Kocaelispor’un şu anda mevcut kaynaklarıyla yönetmek oldukça zor diyen İl Başkanı Ceyhan “Yönetimin yaşadığı sıkıntıları ben düşünebiliyorum. KEV konusu evet toplam borçlar için olmalı ama bir yandan eğer biz hepimiz Koceliliyiz diyorsak konuyu sadece sosyal mesaj olarak vermemeliyiz. Bu havadan siyasi, sosyal ve diğer konularda bir pozisyon almak da kimseye fayda vermez. Bu ekibe önce herkes kendi şahsi desteğini versin. Kampanyaya başladığınızda ben Şemsettin Ceyhan olarak bin lira veriyorsam, büyükşehir’in bugün vermiş olduğu paradan daha kıymetlidir bence. Bunu sağlamak gerekir. Kampanya herkese yayılmalı” dedi.

 

KEV ŞARTSIZ KAYITSIZ VERİLMELİ

KEV konusunda hiçbir şart, hiçbir koşul, şöyle olursa böyle olsunlara kapımız parti olarak da büyükşehir olarak da kapalıdır diyen Ceyhan “Sayın Karaosmanoğlu’nun yapmış olduğu fedakarlık, belki evet cebinden değil kentin tamamından yaptığı bir fedakarlık ama bu fedakarlığı yapmayacağını söylediği halde yapması da  büyük bir erdemdir. Büyükşehirimizin yapmış olduğu bu fedakarlığa karşılık KEV yöneticilerinin de bila kaydu şartla, Kocaelispor’a bu tesisler verilmeli. Elde edilecek gelir de sadece ve sadece Kocaelispor’un borçlarının silinmesine endeksli bir çalışma olmalı” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

26 Eki 2016 - 17:26 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.