Koçak: Kendi halkına hakaret eden cumhurbaşkanını ilk kez görüyoruz!

HDP Yahya Kaptan’da halk şenliği düzenledi. HDP milletvekili adayları Ali Haydar Konca, Ayfer Koçak, Güner Kizir,  İbrahim Ergin, Sinan Odabaş,  Sevd...

HDP Yahya Kaptan’da halk şenliği düzenledi. HDP milletvekili adayları Ali Haydar Konca, Ayfer Koçak, Güner Kizir,  İbrahim Ergin, Sinan Odabaş,  Sevda Özer ve HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül’ün katıldığı şenlikte coşkulu kalabalık şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

 

Şenlikte konuşan HDP 1. Sıra milletvekili Adayı Ali Haydar Konca, Türkiye’nin gergin bir atmosferde seçime girdiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP kurmaylarının meydanlarda sarf ettiği sözlerle siyaseti kirlettiğini belirterek “Dilleri sivri, topluma sunacakları bir şeyleri kalmadı. Siyasi geleceklerini HDP’nin barajı aşmamasına bağlamış durumdalar. Ancak 7 Haziran’da halk buna izin vermeyecek. HDP güçlü bir biçimde parlamentoya girecek ve Türkiye’de yeni bir demokratik dönem başlayacak” diye konuştu.

 

HDP 2. sıra milletvekili adayı Ayfer Koçak ise AKP'ye destek vermek amacıyla "toplu açılış" adı altında kentlerde miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sırtlarını dönen kadınlara yönelik “Çok enteresan bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor” sözlerini eleştirerek “Cumhurbaşkanı edebim müsaade etmiyor derken ne demek istiyor? Bu ülke çok badireler yaşadı. Nevi şahsına münhasır çok politikacı gördü. Ama halkına küfür ima eden cumhurbaşkanını ilk kez görüyor. Bir sor bakalım kendine, neden halk seni görünce sırtını dönüyor? Siz bir ülkenin cumhurbaşkanınız ama her fırsatta bu halka hakaret ediyorsunuz. İnsanlar da demokratik haklarını kullanıp, bütün demokratik gelenekleri, devlet ciddiyetini yok sayarak bir parti adına meydan meydan dolaşıp sözde açılışlarla siyasi propaganda yapmanızı, bu kutuplaştıran nefret söylemlerinizi protesto ediyor. Hakaret etmeye ne hakkınız var?” diye sordu.  Kendilerinin o seviyeye düşmeyeceklerini belirten Koçak “Bu bizim demokratik kültürümüzde yok. Herkes bu seçimlerde kendi seviyesini ortaya koyuyor. AKP’nin ne olduğunu anlamak için böyle köşeye sıkışması gerekiyormuş. Geçmiş seçimlerde yüksek oy oranları alırken ‘milli irade’ diye haykıranlar şimdi o millete hakaret ediyor” diye konuştu.

 

MİT’in IŞİD’e gönderdiği silahların görüntülerin ortaya çıkmasını da değerlendiren Koçak “Hani belgesi, diye soruyorlardı. İşte belgesi de ortaya çıktı. İnkâr edebiliyor musunuz? Ortadoğu’da binlerce masum insan sizin gönderdiğiniz silahlarla öldürüldü. Başka bir ülkede olsa iktidar çoktan istifa ederdi. Ama AKP’de o demokrasi kültürü yok. İktidara yapışmışlar, iktidarın nimetlerinden vazgeçmeyiz, diyorlar. Bu halk sizi gönderecek. 7 Haziran günü tecrübe edeceksiniz bunu. Cumhurbaşkanı haberi yapan gazetenin genel yayın yönetmenine dava açarak müebbet hapsini istiyor. Nerede kaldı basın özgürlüğü? Halkımız artık bunları değerlendiriyor ve gereken yanıtı 7 Haziran’da verecek” dedi. 

#

04 Haz 2015 - 11:17 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.