• BIST 108.352
  • Altın 143,327
  • Dolar 3,5324
  • Euro 4,1408
  • Kocaeli : 30 °C
  • İstanbul : 29 °C
  • Sakarya : 28 °C

Köfteci Yusuf, dünya markası olma yolunda

Köfteci Yusuf, dünya markası olma yolunda
15’inci şubesini Başiskele’de açan Köfteci Yusuf, damak tadından ödün vermiyor.

Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dedeli, hizmette sınır tanımadıklarını söyleyerek, “Projelerimize Kocaeli ile başladık. Yeni şubelerle de gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

 

Yusuf Akkaş’ın Bursa’nın İznik ilçesinde açtığı küçücük bir dükkanda yaptığı köftelerin lezzetiyle başlayan yolculuk bugün beş ayrı markanın hizmet verdiği bir çatı marka olan Köfteci Yusuf Ailesi'ne dönüştü. Köfteci Yusuf Ailesi markasının altındaki DönerY, Burgerage, Ciğerce, Kamenta firmalarının ilk sırasında yer alan Köfteci Yusuf 15’inci şubesi ilimizde D-100 Karayolu üzerinde bulunan Opet Ek-Can’ın yanında açıldı. 2 bin metrekare kapalı alanda 350 personel ile hizmet veren Köfteci Yusuf aynı anda bin kişiye hizmet verebilme kapasitesine sahip.


BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI

Sabah 06.00 ile gece 02.00 arasında hizmet veren Köfteci Yusuf’un 20 yıllık güvencesiyle yoğurduğu lezzetli köftesi doğal ürünleriyle yeni yerinde misafirlerini bekliyor. Köfteci Yusuf markasının Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dedeli ile gerçekleştirdiğimiz röportajda Köfteci Yusuf’un bilinmeyen yönlerini keşfettik ve Köfteci Yusuf’un bir dünya markası olma yoluna çıkmış bir Türk firması olduğunu öğrendik.


Köfteci Yusuf’un serüveni nasıl başladı?

Köfteci Yusuf 1996 yılında Bursa’nın çok güzel bir ilçesi olan, çinisiyle ve gölüyle ve zeytiniyle meşhur olan -son dönemlerde köftesiyle de meşhur- İznik’te açıldı. Çok küçük bir restorandı. Hatta restoran bile diyemeyiz. Belki de 40 metrekarelik bir dükkandı. Dört masalı bir dükkanda halka hizmet vermeye başladı. Bu küçük dükkanda Yusuf Akbaş’ın yaptığı köfteler çok beğeniliyor sonradan, İznik halkı da sahip çıkıyor, esnafına destek oluyor.


“FARK YATARTMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Böyle olunca şu an Atatürk Caddesi’nde İznik Lisesi’nin karşısında bulunan dükkanı açıyor. Çok turistik bir yer olan İznik’te yerli ve yabancı turistlerin köfteye olan ilgisi işlerinin büyümesini de sağlıyor. Bununla birlikte şu anda mevcutta bulunduğu yere yani kurumsal bir işletme haline geliyor. Hemen akabinde Orhangazi, Bursa ve Yalova Yolu Şubeleri hizmete başlıyor. Bu kilit noktalarda açtığımız restoranlarla da artık Köfteci Yusuf’un bir marka olduğu bilinci oluşmaya başlıyor. Şu anda Kocaeli’de açmış olduğumuz 15’inci şubemizle et ve köfte sektöründe fark yaratmaya devam ediyoruz.


Köfteci Yusuf’un başka nerelerde şubeleri var?

İznik, Orhangazi, Yalova, Bursa-Yalova Yolu, Bursa-Mudanya Yolu, Bursa-Özlüce, Bursa-Görükle, Bursa’da var. Dönerci konseptimizde Metre Gross Market’te Döner Ye adında restoranımız da açıldı. Eskişehir-Bozüyük üzerinde bir restoranımız var bir de. Köfteci Yusuf Ailesi adı altında Bozüyük Sarar Outlet’te mağazamız var. Bunun yanında içinde beş markanın satışının yapıldığı büyük bir self servis restoranımız var. Kamenta markamızda unlu mamüller, BurgerAge markamızda ev yapımı hamburger, Ciğerce markamızda Arnavut ciğeri, Döner Ye markamızda döner, Köfteci Yusuf’ta da taze et çeşitlerini müşterilerimiz tercih edebilir. Bunların yanında İzmit ve Susurluk’ta şubelerimiz var.

 

"HEDEF EN BÜYÜK KÖFTE FABRİKASI OLMAK"

Köfteci Yusuf’un bu lezzeti sınırları aşan lezzetli köftesi nerede üretiliyor peki?

Bursa Yenişehir’de de fabrikamız var. Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük köfte fabrikası unvanına sahip toplamda 5 bin metrekare alanda hizmet verirken, şimdiye kadar yapmış olduğumuz 5 bin metrekarelik ek yapı ile fabrikayı 10 bin metrekareye çıkardık. Şimdiki hedefimiz Avrupa standartlarında dünyanın en büyük köfte fabrikası olmak.

 

Önümüzdeki süreçte nerelerde şube açmayı planlıyorsunuz?

2016 yılı için çok fazla projemiz var. İstanbul-Ataşehir, Ankara, Kuşadası, Bolu, Amerika, Eskişehir ve İzmir’de de ikinci şubelerimiz var. 2016 yılındaki projelerimize Kocaeli ile başladık. Yeni şubelerle de gümbür gümbür geliyoruz.


“EV YAPIMI HAMBURGER”

Köfteci Yusuf Ailesi markası altında beş farklı konsept firmadan söz ettiniz. Onların özellikleri nedir?

DönerY'den başlayalım. Biz yüzde yüz taze et döner yapıyoruz. Burgerage’te tamamı taze ve sağlıklı ürünlerden oluşan ev yapımı hamburgerler yapıyoruz. Ciğerce’de Balkanlar’ın o meşhur Arnavur ciğerini ve çeşitlerini yapıyoruz. Kamenta’da da kahvaltı ve unlu mamuller alanında hizmet veriyoruz. Tabi sıcacık çorbalar ve poğaçalar da hiçbir zaman eksik olmuyor.

 

Kocaeli’deki köfteci Yusuf’un diğerlerinden farkı nedir?

Kurumsallaşma sürecinde markamıza ait tüm ürünler ve hizmet kalitesi oturmuş durumda. Bugün bu restoranımızda almış olduğumuz hizmet ve ücret politikasıyla Köfteci Yusuf’un İznik’teki ilk açılan şubesindeki lezzetimizle yıllar sonra açtığımız Kocaeli şubemizdeki tüm lezzetlerimiz aynı.Buraya gelirken bizi heyecanlandıran sadece Kocaeli halkıyla kucaklaşmaktı. Gördüğümüz bu yoğun ilgi de bizi inanılmaz mutlu ediyor. Hedeflediğimiz tek şey aslında Kcoaeli halkına bu hizmeti taşımaktı. Bu hizmeti de sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.


“ET ÜRÜNLERİNİN TAMAMI VAR”

Köfteci Yusuf’ta kırmızı et ürünlerinin tüm çeşitlerini bulabiliyoruz. Peki kırmızı et dışında neler bulabiliriz?

Burada et ve et ürünlerinin tamamı var. İçerideki kasap reyonumuzdan en taze kıymanızı ve kuşbaşınızı o eskiden var olan aile kasaplarında yaptığınız gibi hazırlatabiliyorsunuz. Buraya sürekli taze et gönderiliyor. Pek çok yerde et birkaç günde bir gelir ancak bizde öyle değil. Çünkü tüketim çok hızlı. Bunların yanında da kaymaklı ekmek kadayıfımız meşhurdur. Şarküteri bölümünde de baharatlı sos, turşu, taze yumurta, zeytin, zeytinyağı, taze yumurtalar, peynir çeşitleri, kaymak, yoğurt çeşitlerinin bulunduğu geniş bir ürün yelpazemiz var. Ürünlerimiz de Bursa’dan geliyor.

 

Tüketilen kırmızı etin tamamı sizin yetiştirdiğiniz hayvanlardan mı oluşuyor?

Günde tükettiğimiz et miktarı çok fazla olduğu için bunun yarısını kendi yetiştirdiğimiz hayvanlardan, diğer yarısını ise güvendiğimiz üreticilerden alıyoruz. Bizim için en önemli noktalardan biri dananın ahırdan çıkmama gibi bir durumunun olmaması. Böylece hayvan sürekli dolaşıyor ve taze yeşillik yiyor. Böylece tadı daha lezzetli oluyor. Kırmızı etimizi daha çok Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya Eskişehir gibi yerlerden temin edebiliyoruz. Etteki lezzetin değişmez olması da tek tip yemleme sistemiyle alakalı bir durum. Bunun yanında tüm ürünlerimizde Helal sertifikası bulunmaktadır. Bu da çok önemli bir etken. Biz başından beri helal kesim yapıyoruz ancak gelişen dünyada çevreye kendimizi daha net ifade etmemizin yollarından biri de belgeler. Bu nedenle biz de yaptığımız için belgelendirdik ve Helal Sertifikası’nı aldık. Mutfağımız her zaman herkesin denetimine açık. Biz ne olursa olsun aynı prensiple çalışıyoruz. Hijyen de en hassas olduğumuz konulardan biri.  

 

“PAKET SERVİSİ DE BAŞLAYACAK”

İnternet üzerinden Kocaeli Köfte’nin satışı var mı peki?

Var. Bu işi Bursa’da 60 kişilik olan çağrı merkezi çalışanlarımız yönetiyor. Hangi ürünü almak isterseniz pişmiş/pişmemiş size fabrikadan direk gönderiliyor. Henüz Kocaeli’de paket servisimiz başlamadı ancak inşallah yakın zamanda o da başlayacak.

 

Günde yaklaşık kaç ton et işleniyor Köfteci Yusuf’ta?

Bu şubeyi tahmin etmek henüz zor. Daha açılalı çok kısa bir zaman geçti. Ancak genelde toplam olarak işlenen et 50 ton civarında. Tabi kurumsal olarak çözüm ortağı olduğumuz ve et tedariki yaptığımız yerler de var Çırağan Sarayı, Acıbadem Hastaneleri gibi…

 

Köfteci Yusuf şubelerinin genelinde aylık kaç kişiyi misafir ediyorsunuz?

Aylık 1 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Tabi yeni projelerimizle birlikte bu sayı git gide artacak. Bizim hedefimiz Köfteci Yusuf’un lezzetini herkesle buluşturmak.

 

Sipariş üç dakikada masanızda

Köfteci Yusuf lezzetli köftelerinin yanında hızlı servisiyle de dikkat çekiyor. Bunu nasıl başardıklarını anlatan Kemal Dedeli, “Biz Köfteci Yusuf Ailesi olarak toplamda 4 bin kişiyi istihdam ediyoruz şu anda. Özellikle de kasap bölümümüzde çok başarılı şekilde çalışan kadınlarımız var. Bizim servisimiz çok hızlıdır. Bunun bir sebebi de köfteleri pişirdiğimiz ızgaraların boylarıdır. Bu uzunluk 10 – 12 metreye kadar çıkmaktadır. Bu ızgarada sürekli bir taze et döngüsü var. Bizde müşteri sipariş verdikten sonra bir köftenin masaya gelmesi  için geçen maksimum süre 3 dakikadır. Hızlı olması bizim tercih noktalarımızdan biridir bu nedenle geliştirilebilir ve sürdürülebilir bir sistem. Firmamızın Kocaeli’de bulunan bu şubesinde de bu nedenle 350 kişi çalışıyor” dedi. Hilal GÜDÜCÜ

halil-005.jpg

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
erol demirbek
01 Şubat 2016 Pazartesi 11:06
11:06
yusuf un köftesini iznik e gidip yerdik simdi yakınımıza geldi , gittik yedik işlerinde başarılar dilerim .
Diğer Haberler
  • Gürsu’nun iş yerini Başkan Baran açtı18 Temmuz 2017 Salı 16:24
  • Gözleme Cafe’yi Baran açtı18 Temmuz 2017 Salı 16:18
  • Hyundai Assan ödüle doymuyor18 Temmuz 2017 Salı 14:59
  • Yaşar kardeşler petrol istasyonu açtı17 Temmuz 2017 Pazartesi 13:17
  • Öz Coşkunlar’dan muhteşem açılış15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:02
  • TEKZEN artık 41 Burda’da14 Temmuz 2017 Cuma 12:04
  • Büyükşehir'in reddedemeyeceği proje: Verallife İzmit Teras13 Temmuz 2017 Perşembe 15:09
  • Tekzen, 41 Burda AVM’de hizmetinizde13 Temmuz 2017 Perşembe 13:34
  • Kordsa, Endonezya ziyaretinde13 Temmuz 2017 Perşembe 13:33
  • Turkcell fotoğraf tutkusunu yeni bir boyuta taşıyor13 Temmuz 2017 Perşembe 13:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim