Konca, Suruç olayıyla ilgili soru önergesi verdi

“BİRKAÇ KEZ POLİS ARASINDAN GEÇTİLER” Konca, İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Şanlıurfa'...

“BİRKAÇ KEZ POLİS ARASINDAN GEÇTİLER”

Konca, İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olayın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğinin kuvvetle muhtemel olduğunu ve bu bilgilerin kamuoyunda yer aldığını ifade ederek,  “Katliamda ölen ve yaralanan kişiler, Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen ve yolda birkaç kez polis aramasından geçen, emniyet güçleri ve istihbarat örgütleri tarafından takip edilen kişilerdir” dedi.

 

"DİYARBAKIR'DA KULLANILAN BOMBA İLE AYNI"

Konca’nın, “Yine Suruç’ta katliamı gerçekleştiren canlı bombalardan birinin daha önce Emniyet tarafından intihar eylemleri yapabilecekleri istihbaratı 81 ilde arama kararı çıkartılan Özlem Yılmaz olduğu iddia edilmektedir. Öte yandan katliam mahallinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli bir şüpheli bir şahsın kimliği bulunmuştur. Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün, abisi  Y.E.A. ile birlikte Adıyaman’da İslam Çay Ocağı adında bir kafe işlettiği, geçtiğimiz aylarda HDP Diyarbakır mitingine bomba koymak suçundan tutuklanan Orhan Gönder’in bu kafeye sık sık uğradığı, Diyarbakır mitingi saldırısında kullanılan bomba Suruç katliamında kullanılan bombanın aynı tip olduğu da basına yansıyan bilgiler arasındadır. Kafenin ruhsatsız olduğu gerekçesi ile mühürlendiği bundan sonra kafeyi işleten Şeyh Abdurrahman Alagöz ve abisi Y.E.A’nın IŞİD’e katıldığı bilgileri de kamuoyuna yansımıştır” şeklinde devam eden soru önergesinde şu sorulara yanıt istendi:

1- Katliamda hayatını kaybeden gençler basın açıklaması yaparken olay mahallinde kaç emniyet mensubu vardır ve bu görevliler ne gibi tedbirler almıştır?

2- Suruç katliamı faili olduğu iddiası ile ismi basına yansıyan Özlem Yılmaz’ın daha önce Adana’da yakalanıp doktorun ‘suç işlemeye eğilimli’ raporuna rağmen serbest bırakıldığı doğru mudur?

3- Katliam mahallinde kimliği bulunan ve hakkında bu katliamda rol aldığına dair güçlü emareler bulunan şüpheli Şeyh Abdurrahman Alagöz ve HDP Diyarbakır mitingine bomba koymaktan sanık Orhan Gönder’in tanış olması ve iki olayda da aynı tip bombanın bu iki elim olayın birbiriyle bağlantılı olduğunu göstermez mi?   Bu konuda bağlantılı soruşturma yapılmakta mıdır?

4- Bu şahısların Adıyaman’da faaliyet gösteren radikal İslamcı örgütlerle ve bu örgütlerin IŞİD ile ilişkileri var mıdır?

5- İçişleri Bakanı olarak bu katliamın ardından istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

#

23 Tem 2015 - 13:10 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.