Konservatuvar yaz kursları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından açılan ücretsiz yaz kurslarının ikinci kur dersleri sürüyor. Yaz kurslarının müzik bölümü bran...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından açılan ücretsiz yaz kurslarının ikinci kur dersleri sürüyor. Yaz kurslarının müzik bölümü branş dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde, bale dersleri SDKM Bale Salonu’nda, Halk Oyunları Bölümü’nün branş dersleri ise Büyükşehir Belediyesi Vinsan Tesisleri Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İkinci kurun dersleri 17 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.
ENSTRÜMAN, SES
VE RİTİM BİLGİSİ
Yaz okulu çerçevesinde Batı, Türk Halk, Türk Sanat Müziği, Bale ve Halk Oyunları bölümlerinin 24 ayrı branşında sanat eğitimi veriliyor. Müzik, Bale ve Halk Oyunları Bölümlerinin ilgili branşlarında verilen derslerde öğrenciler için geniş kapsamlı bir müfredat uygulanıyor. Derslerde, piyanoda basılan herhangi bir tek, çift ve üç sesin öğrenci tarafından doğru olarak duyulup, seslendirilmesi öğretiliyor. Bunun yanı sıra ritm ve melodi algılaması üzerinde çalışma yaptırılıyor. Şan dersine gelen öğrencilere de diyafram kullanma teknikleri ile sesin doğru yönlendirilmesi öğretiliyor.
BALE DERSLERİ
Bale kurslarında ise esneklik arttırıcı ve dansa yönelik eğlenceli dersler devam ediyor. Bale eğitmenleri derslerde çocukların seviyesi çerçevesinde Bale Sanatını tanıtarak onların bu sanata olan ilgisini geliştiriyor. Bale Bölümünün yetenek sınavlarına katılacak öğrencilere sınavlarda fiziksel esneklik, estetik ve kulak kriterleri üzerinden değerlendirme yapılacak.

#

09 Ağu 2012 - 13:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.