Konservatuvarı 373 kişi kazandı

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınav sonuçları açıklandı.Konservatuvarı 373 kişi kazandıKocaeli Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar...

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınav sonuçları açıklandı.
Konservatuvarı 373 kişi kazandı
Kocaeli Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim dönemi sınav sonuçları açıklandı. Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavlarını bu yıl 373 kişi kazandı.
Kocaeli Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne öğrenci alamı için yapılan sınavlarda başarılı olanlar kesin kayıtlarını 18-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
KONSERVATUVARA 240 ÖĞRENCİ
Sınav komisyonunun değerlendirmesi sonucunda 240 öğrenci konservatuara, 133 öğrenci Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne girdi. Konservatuarın Batı Müziği, Türk Sanat, Türk Halk, Türk Tasavvuf Musikisi, Bale ve Halk Oyunları bölümlerinin sınavlarını bu yıl toplam 240 kişi kazandı. Türk Sanat Müziği Bölümüne 55, Türk Halk Müziği Bölümüne 20, Türk Tasavvuf Musikisi Bölümüne 36, Batı Müziği Bölümüne 92, Bale Bölümüne 25 ve Halk Oyunları Bölümüne 12 kişi girdi. Böylece Konservatuarı’nın yetenek sınavlarını toplam 240 kişi kazanmış oldu.
GÜZEL SANATLARA 133 ÖĞRENCİ
Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin Çocuk Resim, Yetişkin Resim, Hat, Ebru, Seramik, Tezhip ve Çini branşlarında açılan sınavı ise 133 kişi kazandı.
BÖLÜMLERE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI
Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin bölüm branşlarına alınan öğrenci sayısı ise şöyle:
KONSERVATUVAR
Türk Sanat Müziği:
Ud (6),
Kanun (5),
Tanbur (2),
Ney(12),
Klasik kemençe (9),
Keman (16),
Ses Eğitimi (5)
Toplam 55
Türk Tasavvuf Musikisi: 36 kişi
Türk Halk Müziği:
Şan (9),
Bağlama (11)
(Toplam 20 kişi )
Batı Müziği:
Yan Flüt (8),
Piyano,(16)
Klasik Gitar (14) ,
Elektro Gitar(9),
Bas Gitar (4),
Keman (15),
Çello(8),
Bateri (4),
Klarnet(6),
Batı müziği ses (8)
(Toplam kişi 92)
Bale Bölümü 25 kişi.
Halk Oyunları Bölümü:12
GÜZEL SANATLAR EĞİTİM MERKEZİ
Çocuk Resim (79),
Yetişkin Resim (16),
Hat (15),
Ebru (5),
Seramik (5),
Tezhip (4),
Çini (9)
(Toplam 133 kişi)
KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI
Sınavda başarı olanlar için kesin kayıt dönemi başladı. Kayıt süresi 20 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavını kazanan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Bale Bölümü’nün kayıtları da yine bu merkezden alınacak. Öğrencilerin kayıt işlemleri sırasında yanlarında iki adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopilerini bulundurmaları gerektiği. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ndeki yeni eğitim dönemi 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
TASAVVUF MUSİKİSİ’NE YOĞUN İLGİ
Konservatuvarın bu yıl Türk Tasavvuf Musikisi Bölümü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta sonunda yapılan sınavları 36 kişi kazandı. Öte yandan bu yıl yeni açılan Çini Bölümü de ilgi gören branşlar arasında yer aldı. Yeni branşın 9 öğrencisi bulunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da piyano, bale ve çocuk resim branşları ilgi gördü. Piyano bölümünü 16, Bale’yi 25, çocuk resim branşını ise 79 öğrenci kazandı.

#

19 Eyl 2013 - 09:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.