Kordsa’nın kârı yüzde 59 arttı

Son yıllarda lastik güçlendirme pazarındaki gücünü Asya Pasifik yatırımı ile güçlendirirken, yaptığı yeni yatırımların da geri dönüşünü almaya başlay...

Son yıllarda lastik güçlendirme pazarındaki gücünü Asya Pasifik yatırımı ile güçlendirirken, yaptığı yeni yatırımların da geri dönüşünü almaya başlayan Kordsa Global, 2015’te esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre yüzde 59 artırdı. Şirket, yılı 116.4 milyon TL net kâr ile kapattı.

 

“KÂRIMIZI ARTIRDIK”

Gelinen nokta ve elde edilen başarı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, 2015 yılıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Geçen yılı başarılı iş sonuçlarıyla tamamladık. Stratejik pazar yapımız, Asya ve Avrupa’daki talep artışları ile kârlılığımızı artırmaya devam ettik. Kapasitemizi verimli kullandık. Maliyetlerimizi daha da iyileştirdik. Teknoloji ve Ar-Ge liderliğimiz ile güçlendirme pazarındaki stratejik pazar konumlandırmamızla dünya pazarlarındaki konumumuzu pekiştirdik.”

 

YENİ ÜRÜNLERİN CİROSU 52 MİLYON DOLAR OLDU

“2015 yılı, sadece finansal anlamda değil, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki çalışmaların karşılığını aldığımız önemli bir yıl oldu. Kordsa Global olarak, Ar-Ge ve inovasyona, geleceğin kapılarını açacak çok değerli iki anahtar gözüyle bakıyoruz. İnovasyon sayesinde bugün bir Türk şirketi olarak dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Aldığımız birçok ödül ile “İnovasyon Lideri” unvanını 2015’te daha da pekiştirdik. Bugün dünya genelindeki patent sayımızı 245’e çıkardık. Yeni ürünlerden elde ettiğimiz ciromuz 2015 yılı itibarıyla 52 milyon dolara ulaştı.”

 

FAALİYETLERİ ANLATTI

Şirketin Borsa İstanbul’da BİST’teki halka açıklığının yüzde 29’a ulaşması sonucunda piyasa değerindeki artış ile BİST 100’de işlem görmeye başladığını kaydeden Alper, şöyle konuştu: “Kordsa, bir yandan yatırımları ile naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord alanında var olduğu pazarlarda büyürken, bir yandan da inşaat güçlendirme ve kompozit gibi yeni iş alanlarına yaptığı yatırımlarla faaliyet alanlarını genişletmeye yönelik adımlar atıyor. Sabancı Üniversitesi iş birliği ile yatırımına başladığımız Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, 2016 yılında faaliyete başlayacak. Merkezde, kompozit malzeme teknolojilerini üreteceğiz. Diğer taraftan, kratos beton güçlendirme malzemesi ile inşaat pazarında emin adımlarla ilerliyoruz.”

#

27 Şub 2016 - 16:54 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.