Körfez Çamlıtepe halkının Başkan Baran’dan isteği var!

Körfez’den zaman zaman telefonlar alırım…

Vatandaşlar sorunlarını iletiyor…  

Hacı Akif Mahallesi eski Muhtar Nazım Demirtaş’ın Hereke’deki mezarlıklar ilgili görüşlerini köşemde yayınlamıştım.

Önceki gün akşam saatlerinde işleri bitirip, tam gazeteden çıkmak üzereydim ki, Körfez’den bir vatandaş aradı…

Santralden bağlamasını istedim…

**

Çamlıtepe Mahallesi’nde ikamet eden vatandaş, Çamlıtepe Mahallesi’ndeki ana yolda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. .

Vatandaş, “Çamlıtepe Mahallesi’nin arasından geçen yolda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Zira yol üzerindeki marketler, araçlarını marketin önüne koyuyorlar. Kaldırımdan yürümekte zorluk çekiyoruz. Ayrıca otobüs duraklarının önüne, arkasına, kenarına araçlar park ediliyor. Otobüse binerken, inerken zorluk yaşıyoruz. Bir de araçlar yoldan çok hızlı geçiyor. Yol üzerinde 100.Yıl. İlkokulu var. Çocuklar bu yolu kullanıyor. Arabalar çok hızlı geçince, her an kaza olabilir.

**

Örneğin önceki gün çocuğumu yürüyerek okula götürüyorum, sağlı, sollu park etmiş araçların önünden karşıya geçmeye çalışırken, bir araç durup bize yol verdi. Tam aracı geçecekken, bir ticari araç yanımızdan hızla geçti. Plakasını alamadım. Yani bir adım daha atsak, ticari araç bize çarpacak. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’dan ricamız, bu konuya bir el atsın. Göndersin zabıtasını, bu sıkıntıyı yerinde görsün. Yolun belirli yerlerine tümsek koysun. Okul başlangıcında ve okul çıkışlarında bir zabıta görevlendirsin. Yol kenarındaki araç parklarını kontrol ettirsin. Mahalle sakinleri olarak bu yol bizi çok zorluyor. Çocuklarımızı okula gönderirken, endişe duyuyoruz.  Başkan İsmail Baran, bizi bu sıkıntıdan kurtarsın” dedi.

**

Vatandaşın görüşleri böyle…

İnsan kaynaklı bir belediye başkanlığı vaat eden İsmail Baran’ın bu konuyla ilgileneceğini düşünüyorum. Ya kendisi gitsin, oradaki vatandaşlarla, esnaflarla görüşsün, sıkıntıyı yerinde görsün, ya da bir zabıta ekibi oraya göndersin ve zabıta ekipleri sorunu yerinde incelesin. Vatandaşın canına tak etmiş ki, bizi arayıp yardım istiyor. Biz de sorunları buradan dile getirip, belediyenin çözmesini bekliyoruz.

 

Derince Çınarlı Kent Konutları ne oldu?

Derince Çınarlı Kent Konutları’ndan bir ev alan vatandaş, gazetemize mail göndererek sıkıntısını dile getirdi.

Vatandaşın açıklaması şöyle;

“İyi günler; Size bahsedeceğimiz olay Büyükşehir Belediyesine ait KENT KONUT A.Ş ‘ye aittir. KENT KONUT A.Ş ‘nin DERİNCE ÇINARLIKENT projesine Şubat ayındaki başvurular neticesinde katılmış bulunmaktayız. Başvuru sırasında bizlere söylenen proje bitiş tarihi 18 ay + 6 ay uzama toplam 24 ay olacağı idi. Ayrıca 6 ay gibi bir süre içerisinde ihaleye çıkarılacağı idi. Aradan geçen 7 ay süre içerisinde ihale ile ilgili defalarca soru sormamıza rağmen düzgün bir cevap verilemekte ve halen ihale tarihinin netleşmemesi çok can sıkıcı bir hale varmıştır. Biz bu projeye başlar iken Kent Konut’un güvenirliliğine inanarak girmiş bulunmaktayız.  Fakat gelinen bu son durumda KENT KONUT A.Ş’ye olan güvenimiz oldukça zedelenmiş durumda. Bu süre içerisinde birçok diğer KENT KONUT A.Ş projeleri devreye alınmasına rağmen neden biz hala ihale tarihi bile alamadık inanılması oldukça güç. İhale tarihi ne zaman olacağı sorusunu sorduğumuzda ise yakında olacak gibi ucu bucağı bilinmeyen bir cevap ile karşılaşıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık açıkçası. Sizlerden ricamız bu metni gazetenizde yayınlamanız ve bizim gibi mağdur olan Derince Çınarlıkent Projesi Hak sahiplerinin bu serzenişini dile getirmenizdir. Teşekkürler.”

**

Vatandaşın görüşleri böyle. Kent Konut’tan konuyla ilgili bir açıklama gelirse, bu köşeden yayınlarım,

 

Yerlere sakız atmayın

İzmit Belediyesi’nden yerlere sakız atmayın uyarısı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, yerlere atılan sakız yüzünden bir çok kişinin bu durumdan olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, “Bu konuda  her gün vatandaşlardan yoğun şekilde şikayet alıyoruz. Özellikle sıcak havalarda yerlere atılan sakızlar vatandaşların ayakkabısına, elbisesine yapışıyor. Ekiplerimiz  sorumsuzca atılan sakızları kazımaya çalışıyor. İnsanların yoğun şekilde bulunduğu yerlerde  yeterince çöp sepeti bulunuyor. Sakız çiğneyenler sakızlarını yere  atacağına buralara atsınlar” dedi. Mustafa Bey haklı, sakız ileti herkesin başına bela olabilir.

 

Başkan Köken “yürüyor”

Kandıra Belediyesi’nin düzenlediği “sağlıklı yaşam yürüyüşleri“ devam ediyor. Belediye Başkanı Ünal Köken’in ev sahipliğinde yapılan yürüyüşe Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Sağlıklı yaşam yürüyüşü Kandıra Namazgâh Mesire alanında başlayarak, Kayalar Mahallesine doğru devam etti ve tekrar başlangıç noktasında sona erdi. Yürüyüş sonun da katılımcılara sıcak çorba ikram edildi. AKP’li belediye başkanları tarafından geleneksel hale getirilen yürüyüşlerde, vatandaşlar belediye başkanlarına yakın olabilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

 

Uluçınar Vergi Dairesi Müdiresi emekli oldu

Gebze Uluçınar Vergi Dairesi Müdiresi Selda Şimşek Baydere emekli oldu. Aynı zamanda İlyasbey Vergi Dairesi Müdürü Adem Baydere’in eşi olan Selda Şimşek Baydere daha önce İstanbul Zeytinburnu vergi dairesi müdürlüğü görevini yapmıştı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler