Körfez ile İzmit’i birbirine bağlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında önemli bir güzergah olan kuzey alternatif kolun ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor. Derince Çenedağ M...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında önemli bir güzergah olan kuzey alternatif kolun ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor. Derince Çenedağ Mahallesi Cımbızdere üzerinde gerçekleştirilen viyadük çalışması kapsamında viyadük direkleri inşa ediliyor. Direklerden ikisinin yapımı tamamlanırken diğerlerinin de çalışmaları devam ediyor. Körfez ilçesinden başlayarak Derince ve İzmit ilçelerine kadar uzanan alternatif yol, D-100 Karayolu’na alternatif ulaşım oluşturmak amacıyla yapılıyor..

 

170 METRE VİYADÜK

Daha önce 780 metre uzunluğunda yapılan birinci etaptan sonra şimdi de alternatif yolun bin 400 metrelik ikinci etap çalışmaları sürüyor. Alternatif yol 20 metre genişliğinde 2x2 şeritli duble yol olarak hayata geçiriliyor. Proje ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hem Körfez ilçesinden, hem de İzmit ilçesinden ulaşım daha da kolay hele gelecek. Alternatif yol Sırrıpaşa, Çenedağ ve Çınarlı Mahalleleri’nden uzanıyor. Proje kapsamında Cımbızderesi üzerine 170 metrelik 30 metre yüksekliğinde 12 ayaklı viyadük yapılıyor.

 

D-100’E ALTERNATİF

Proje ile Derince’yi bir baştan bir başa D-100 Karayolu’na alternatif bir yol ile geçme olanağı sağlanacak. Alternatif yol ile aynı zamanda ilçeler de birbirlerine bu yol vasıtası ile kuzeyden bağlanmış olacak.

#

29 Eki 2015 - 10:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.