Körfez Ticaret Odası’nın yeni başkanı; Sibel Moralı

Mustafa Efe’nin vefatıyla boşalan Körfez Ticaret Odasının başkanlığına Sibel Moralı getirilmiştir.

Sayın Moralı düzenlediği basın toplantısında “Sürprizlerle dolu bir dönem geçireceğiz. KTO benim hayatımda önemli bir yer tutuyor. Körfez ilçede kadın girişimci sayısını artıracağız ve mevcut kadın girişimcilerin başarılı olması için de çaba harcayacağız.” dedi.

Moralı: “Bir ülkenin, ilin, ilçenin gelişmişliği o yerin girişimcilerinin başarılı olmasına bağlıdır. Üreten, ürettiğini pazarlayabilen, tüketicinin tercihleri doğrultusunda mal veya hizmet üreten, fırsatları değerlendiren girişimci ne kadar çok olursa o ile, ilçeye o kadar canlılık kazandırır.”

Sayın Moralı’nın başarılı olmasını istiyorum. Başarılı olacağına da inancım tamdır. Her zaman her alanda siyasi arenada olsun, sivil toplum kuruluşlarında olsun, girişimcilik alanında olsun hep kadınların olmasını ve onların başarılı olmasını isteyen biriyim.

Sayın Moralı kendi bölgesinde hemcinslerine yönelik çalışma yapacaktır. Bu konuda bugüne kadar Körfez’de yapılmayan girişimcilik kursları yapılabilir.

Bilindiği gibi KOSGEB işsizliği azaltmak ve istihdamı artırmak için, kendi işini kurmak isteyenlere 50.000 lira hibe ve 100.000 lira da faizsiz kredi vermektedir. KOSGEB’in bu desteğinden yararlanabilmek için 32 saatlik girişimcilik kursuna katılıp, girişimci belgesi alınması gerekmektedir. Bu süre daha önce 72 saatti.

Kendi işini kurmak i ve Girişimci belgesi almak isteyen Körfez’liler İzmit’te ya Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, KOMEK ya da KOSGEB’in düzenlediği kurslara katılmak için aylarca sıra beklemektedirler. Bugüne kadar İzmit Ticaret Odası bu kursları başarı ile yürütmekteydi.

Bu kurumda 15 Temmuz darbesinden sonra güvenlik gerekçe gösterilerek kurslara ara verildi. Sanıyorum 2017 yılında tekrar bu kurslar gündeme gelebilir. Aslında hafta içinde veya hafta sonları gündüz kurslar düzenlenebilir.

Körfez’in çiçeği burnunda Sayın KTO başkanı eğer kadınları girişimci yapmak istiyorsa, girişimcilik eğitimlerini önemser. Bunun için ilimizdeki KOSGEB ile hemen ilişki kurabilir.

Geçen yıllar Gebze ticaret odası da girişimcilik kursları vermekteydi. Bu yıl oradan da bir ses çıkmadı. Bu nedenle ilimizde girişimci belgesi almak isteyenler aylarca sıra beklemektedirler.

Sayın Sibel Moralı’ya başarılar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler