Körfez Yarış Pisti, Körfez’e kazandırılacak

Körfez Kent Konseyi öncülüğünde dün Türünçiftlik sahilinde bulunan Haneden Kafe’de düzenlenen toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Ba...

Körfez Kent Konseyi öncülüğünde dün Türünçiftlik sahilinde bulunan Haneden Kafe’de düzenlenen toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, Körfez ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, 1993 senesinden bu yana Fener Gölü olarak adlandırılan Körfez Yarış Pisti’nden Körfez halkının faydalanamadığını belirtti.


‘ÇEVRE HALKI RAHATSIZ’

İsa Taş, “İstanbul Motor Sporları Derneği’ne Yarış Pisti olarak tahsis edilen bu alandan Körfez halkı yıllardır mahrum bırakılmıştır. Ayrıca ilgili derneğin hafta sonları ilçemizde düzenlenen yarışlardaki ses desibelinin yüksek olması sebebiyle hemşerilerimiz rahatsız olmaktadır” dedi.


‘TALEBİMİZİ İLETTİK’

Konuşmasına devam eden Taş, “AB çevre mevzuatı doğrultusunda daha önce mühürlenen alanın ilçemizdeki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir alana dönüştürülmesi için belediyemize talebimizi ilettik. Bu alanın tahsisinin kaldırılarak AquaPark olarak inşa edilmesiyle ilçemizde önemli bir eksikliğin giderilmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.


‘FİZİKİ YAPI YENİDEN İNŞA EDİLMELİ’

İsa Taş, “Hemen yakınımızda Anadolu Yakası yarış pisti alanının olması nedeniyle yarış sever dostlarımızın da bu konuda bir kaybı bulunmamaktadır. Yarışlar dışında atıl durumda olan bu alanın Körfez nüfusunun hızla artması, genç nüfusumuzun yararlanacağı yeterli alanların olmaması nedeniyle tesisin kaldırılarak fiziki yapının yeniden inşa edilmesi gerekmektedir” dedi.


‘FENER GÖLÜ KULLANIMA AÇILMALI’

Ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise “Burada Körfez ilçemize faydası olamayan tesisler varsa biz buna müsaade etmeyeceğimizi en başından beri söylüyoruz. Fener Gölü’nün artık halkımızın kullanımına açılması gerekmektedir. Bölge halkına hiç faydası olamayan ve hatta zararı bulunan bu durumu milletvekillerimizle, bakanımızla paylaştık. Gerekli görüşmelerde bulunduk. Onlar da halkın talebi doğrultusunda yarış derneği ile imzalanan protokolün iptal dileceğini söylediler” dedi.


İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Körfez Yarış Pisti’nin kaldırılarak yerine eğlence merkezi yapılmasının bölgeye canlılık getireceğini belirten Baran, “Biz bu projeyle rant elde etmek istemiyoruz. Biz buranın halkımızın kullanabileceği dinlenebileceği bir alan olmasını istiyoruz ve bu projemiz şimdiden hayırlı olsun diyoruz” dedi. Yarış pistini kullanan derneğin 1 milyona yakın borçları olduğunu belirten Baran, “Belediye ile imzalanan protokol zamanla askıya alınmıştır. Biz bununla alakalı olarak da hukuki bütün haklarımızı kullanacağız. Yaptıkları işe karşı değiliz ama bunun yeri burası değil” şeklinde konuştu. Nuri AKÇAHARMAN

#

19 Eki 2014 - 09:55 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.