Körfez'de 60 yaşındaki kadını dolandırdılar

Olay Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli işçi İsmail ve ev kadını Rahime Y. çiftini ev telefonlarından arayan dolandırıcılar...

Olay Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli işçi İsmail ve ev kadını Rahime Y. çiftini ev telefonlarından arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, operasyon yaptıklarını söyleyerek çiftin evlerinde bulunan 30 bin lira değerindeki altın ve parayı alıp kayıplara karıştı. Kendilerini operasyon yapan polis olarak tanıtan dolandırıcılara kendi elleriyle para ve altınları teslim ettiğini söyleyen Rahime T. "Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp evimizi 3 kez telofonla aradılar. Altın hırsızlarını takip ettiklerini ve iki kişiyi yakalamaya çalıştıklarını benim, eşimin ve çocuklarımın adlarını ve kişisel bilgilerini sıraladıktan sonra operasyon yapacaklarını söylediler. Daha sonra da eşime bankadan para çektirdiler" dedi.
 

Evlerinin bir anda kendilerini sivil polis olarak tanıtan insanlarla dolduğunu söyleyen Rahime Y., konuşmasına söyle devam etti: 

"Eve gelen ve adının Hakan olduğunu söyleyen bir komiserin operasyonu yönettiğini altın hırsızlığıyla ilgili evi arayacaklarını söyleyip bizi bir odaya aldılar. Bizi ikna edip paralarımızı ve altınlarımızı alıp kayıplara karıştılar. Dolandırıldığımızı daha sonra anladığımızda polise gittik ama bir sonuca ulaşamadık" dedi.

#

25 Eki 2016 - 15:56 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

erol - körfeze dikkat at izi it izine karışmış durumda olan körfeze dikkat çok fazla tanımadık tip tanımadık oto buralarda dolasıp duruyor körfeze çok dikkat

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 15:56
04

ESKİŞEHİR - ZEREN78 ADLI YORUM YAZAN ARKADAŞ, O PARALAR NE EMEKLERLE KAZANILIYOR SEN FARKINDA DEĞİLSİN SANIRIM, YADA SENDE O DOLANDIRICILARDAN BİRİSİN Kİ BÖYLE GEREKSİZCE BİR YORUM YAZMŞSIN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 15:56
03

tancay izmit - hata vazifesini yapmayan polislerde ..aldıkları para maaş haram olsun ..her türlü yasal olmayan şeyleri ihbar da etseniz beyefendiler bakmıyorlar ..bu karakol polisleri kesinlikle maaşı haketmiyor yan gel yat osman misali akıllı telefonlerıyla oyun kız pesindeler yeni gelen emniyet müdürümüze duyurulur.aynı ismi hakan olan şahıs aynı şekilde başkomiser hakan olarak aradı "ne var lan" dedim hemen kapattı akabinde karakolu arayıp telefon numarasını bildirdim fakat vodafone a ait olan numarayı elbetteki ben bulamam fakat polis istese bulurdu kiin adına alındıgını ama adlaet ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 15:56
02

ZEREN78 - Para,, değerini bilende olmalı.. Bu bayan zaten kıymetini bilememiş...Zaten kendi eli ile vermiş...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 15:56
01

Çok normal çünkü korkacakları bir güç yok karşıl - Dolandırıcılar her yerde...Telefonlarımıza gelen tehdit mesajlarını polis ile paylaşıyoruz ama yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar..Dolandırıldıktan sonra da bir şey yapamıyorlar zaten..Olan zavallı vatandaşa oluyor...İhbarları daha ciddiye alıp bu işleri takip etmeleri gerekiyor.Adamlar biliyor bir şey çıkmayacak çok rahat herkesi dolandırıyor.Herkes uyanık mı? Yaşlısı var hastası var safı var.......İNSANA HALKA SAYGI LÜTFEN EY YETKİLİLER.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 15:56