Körfez’de denetim komisyonu oluşturuldu

Denetimler Aralıksız Devam Edecek Belediye ekipleri, kantin ve yemekhanelerde ruhsat denetiminden, ürünlerin son kullanma tarihlerine, yemekhanede...

Denetimler Aralıksız Devam Edecek

Belediye ekipleri, kantin ve yemekhanelerde ruhsat denetiminden, ürünlerin son kullanma tarihlerine, yemekhanede kullanılan malzemelerin niteliğinden çalışan personelin hijyenik eğitim belgesine kadar birçok ayrıntıya dikkat etti. Çocukların sağlığını her şeyin üzerinde tutan ekipler, Öğrenim hayatlarını sürdüren öğrencilerin sağlığı için denetimlerine aralıksız devam edeceklerini ifade ettiler.

Sağlık bakanlığının ön görmüş olduğu hususlarda denetimlerini yapan Körfez Belediyesi, eğitim kurumlarını, işletme alt yapısı, personel temizliği, gıda hijyeni ve muhafaza hususları gibi konularda denetledi.


Denetimlerde Ekipler, En Ufak Ayrıntıyı Bile Dikkatten Kaçırmadı

Öğrenim hayatlarını sürdüren öğrencilerin sağlığı için denetimlerine aralıksız devam edeceklerini ifade eden ekipler, en büyük denetim mekanizmasının öğrenciler olduğunu ve öğrencilerin alışveriş yaptıkları kantin ve yemekhanede gördükleri aksaklıkları kendilerine bildirebileceklerini sözlerine eklediler. Ayrıca yemekhanelerde havalandırmaların yeterli olup olmadığının kontrolünü de yapan komisyon üyeleri, çalışan personelin hijyen kontrolü ve yaptıkları işin niteliğine göre iş kıyafetleri, bone maske ve eldivenlerin olup olmadığını da denetledi.


Uyarılar Rapor Tutularak Yapıldı

Öğrencilerin sağlığını en ön planda tutarak çalışmalarına ara vermeden devam edecek olan Körfez Belediyesi, gerçekleştirdiği bu denetimleri sıklaştırarak devam ettirecek. Çalışmalar kapsamında tutulan raporlar ve eksikliklerin bir an önce giderilmesi için uyarılarını ve ikazını yapan belediye ekipleri, yapılan uyarıları göz önüne alarak denetlemelerine devam edecek.

Körfez Belediyesi olarak yapılan denetimlerde iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden belediye ekipleri, "Biz belediye olarak yılda bir kaç kez esnafımızı toplayıp onlara kişisel hijyen, gıda üretimi sırasındaki hijyen, gıda muhafaza ve satışı konusunda eğitimler düzenliyoruz. Verdiğimiz eğitimlere esnafımızın büyük bir çoğunluğu katıldı ve sonuç olarak okul yemekhanelerimiz hijyen konusunda iyi bir seviyeye geldi" ifadelerini kullandılar.

#

27 Şub 2015 - 16:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.