Körfez’deki polis uygulamaları trafiği kilitliyor!

Tüpraş’ta 17 Nisan’da meydana gelen yangın olayının ardından polis, sanayi kuruluşlarının güzergahlarında uygulama yapmaya başladı. Her sabah mesai s...

Tüpraş’ta 17 Nisan’da meydana gelen yangın olayının ardından polis, sanayi kuruluşlarının güzergahlarında uygulama yapmaya başladı. Her sabah mesai saatinden önce uygulamaya başlayan polis Tüpraş’a giden iki güzergahı da ablukaya aldı. Yapılan bu uygulama ise otoban gişelerinin bulunduğu Tüpraş Köprülü Kavşağı ve sanayi kuruluşlarına giden Atatürk Bulvarı ile Hürriyet Bulvarı’nı adeta kilitledi. Bu trafik uygulaması aynı zamanda D-100’de de zaman zaman trafiğin durmasına neden oldu.

 

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Bu güzergahta yapılan uygulamalar, sabah işine, okuluna yetişecek olan vatandaşları canından bezdirdi. Son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı alınan bu önlem zaman zaman polis tarafından keyfi uygulamalara dönüyor. Hürriyet Bulvarı üzerinde seyir eden bir otomobilin sürücüsü uygulama yapan trafik polisi tararafından durduruldu. Dakikalarca vatandaşla tartışan trafik polisi, içerisinde 9 yaşında bir çocuğun da bulunduğu otomobili kenara çektirerek ön plakalığının uygunsuz olduğunu ve sökülmesi gerektiğini söyledi.

 

“BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULUNSUN”

Sürücünün ehliyet ve ruhsatını alan trafik polisi, plakalık sökülmeden belgelerini sürücüyü geri vermedi. Baba ve oğlu yaklaşık 35 dakika beklerken trafik de tekrar sıkıştı. Sürücü ise bir yakınanını arayarak bulunduğu yere tornavida getirmesini istedi. Trafik polisine çıkışan sürücü yakınının “Neden vatandaşı alıkoyuyorsunuz?” sorusuna polis memuru, “Ben alıkoyarım, bana işimi öğretme” cevabını verdi. Polis vatandaşla tartışırken güzergahta yine uzun kuyruklar oluştu. Bölge sakinleri ise Kocaeli Valiliği’nden trafik sıkışıklığıyla ilgili bir önlem almasını istiyor.

#

30 Nis 2016 - 17:15 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.