Körfez'i kirleten firmaya dudak uçuklatan ceza!

Geçen hafta perşembe günü Dilovası'nda bulunan bir limandan denize fuel oil döküldüğü ihbarı üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığ...

Körfez'i kirleten firmaya dudak uçuklatan ceza!
Körfez'i kirleten firmaya dudak uçuklatan ceza!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Geçen hafta perşembe günü Dilovası'nda bulunan bir limandan denize fuel oil döküldüğü ihbarı üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede çalışma yaparken, limanın çevresine ve demirli olan gemilerin etrafına bariyerler çekildi. 1 acil müdahale ve 2 temizlik şirketi kıyılarda temizlik çalışması yaparken, yakıt toplama gemisi 'Seyit Onbaşı' ile deniz yüzeyindeki yakıt temizlenmeye çalışıldı. İzmit Körfezi'ne sızan yakıt Körfez ve Derince kıyılarına kadar ulaşırken, rüzgarın da etkisiyle sızıntının olduğu limanın karşısında bulunan Yalova Altınova kıyılarına kadar yakıt ulaştı. 

 

KUŞLAR TELEF OLDU

Sahiller simsiyah olurken, kıyılardaki kumlar ve taşlar siyaha bulandı. Denize sızan kirlilikten en çok su kuşları etkilendi. Körfez sahillerinden yakıta bulanan çok sayıda karabatak telef olurken, duyarlı vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları kuşları hayatta tutmak için çalıştı. Sahillerden toplanan kuşlar Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'ndaki hayvan hastanesinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yıkanarak bakıma alındı.

 

2 MİLYON 100 BİN LİRA CEZA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevreye verdiği zarar nedeniyle bir firmaya 2 milyon 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulnadığını açıkladı. Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

"12 Ocak tarihinde Dilovası'nda faaliyet gösteren bir firmaya ait tanklardan, tanklar arası fuel oil'in transfer işlemleri sırasında güvenlik havuzlarına fuel oil'in taştığı, güvenlik havuzundan da yağmur suyu kanalına aktığı, oradan da denize taşındığı Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tespit edilmiştir. Denize 90- 100 ton civarında fuel oil döküldüğü tahmin edilmekte olup, Gümrük Müdürlüğü'nce dökülen miktarı kesin olarak hesaplama çalışmaları devam etmektedir. Temizlik çalışmaları karada denizde başlatılmış ve büyük oranda temizlenmiştir. Kıyı ve açık denizde yapılan çalışmalar sonucu toplanan atıklar bertaraf tesislerine yönlendirilmektedir. Tanklardan dökülen fuel oil'in çevreye verdiği zarardan ötürü 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20-v maddesi uyarınca firmaya 2 milyon 100 bin TL idari yaptırım uygulanmıştır.

43cc93d36b6a8e9f8a86c0ad75c29fe0.jpg

506702435de5032f612cec59ae6d2f15.jpg

a7e6dc58456cbd5d22561a8147343e21.jpg

2ea44757f38c6e3fa8b84f623d9dacef.jpg

#

19 Oca 2017 - 15:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

izmitli - Neden firmanin adini vermiyorsunuz cekindiginiz birseymi var polisan polisan polisan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 15:28
03

Ahmet Almaç - Keşke bu kirlilik önlenebilseydi.İki milyon TL çok küçük bir ceza. Bu kirlilik Körfezi yıllarca olumsuz etkileyecektir. Yazık çok yazık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 15:28
02

Hasan - Bence ceza az daha ağır yaptırımlar olmalı hapis gibi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 15:28