Köseköy Kavşağı ile kesintisiz ulaşım gelecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram D-100 üzerindeki önemli projelerden olan Köseköy Kavşağı projesini inceledi. Genel Sekreter...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram D-100 üzerindeki önemli projelerden olan Köseköy Kavşağı projesini inceledi. Genel Sekreteri Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ile proje alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi olarak köprülü kavşaklarla D-100’ü transit hale getirerek şehir içi trafiğini rahatlatan projeler gerçekleştirdiklerini belirten Genel Sekreter Bayram “Köseköy Kavşağı’nı tünel geçişli köprülü kavşak şeklinde düzenliyoruz. Trafik ışıklarını ortadan kaldırarak kent geçişindeki Özdilek ve Kuruçeşme arasında kalan yaklaşık 20 kilometrelik D-100 güzergahını kesintisiz hale getiriyoruz.” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Köseköy Kavşağı Projesi inceleme gezisinde çalışmanın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Proje yetkililerinin çalışmalarda hiçbir eksik nokta olmaması için gerekli tüm tedbirleri almalarını isteyen Bayram projeyle ilgili, “Köseköy Kavşağı, TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit, tünel içi 2 çarpı 2 şerit olarak hizmet verecek. Burada 110 metre kapalı tünel 500 metre de açık kısım yer alacak” ifadelerini kullandı. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek proje anayolu bin 300 metre olarak gerçekleştirecek. Projede 2 bin 600 metre de kuzey güney yan yolları yapılacak. Proje kapsamında 1 adet de yaya köprüsü inşa edilecek. Kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanılacak. Çalışmada dere ıslahı ve altyapı uygulamaları da gerçekleştirilecek. Projede altyapı çalışmaları ise devam ediyor.

#

23 Tem 2017 - 11:54 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.