Köşker TRT’de Gebze’yi anlattı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TRT 1 sabah haberleri programına konuk oldu. Köşker, sanayi devi Gebze’nin Türkiye ekonomisine olan katkılarını a...

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TRT 1 sabah haberleri programına konuk oldu. Köşker, sanayi devi Gebze’nin Türkiye ekonomisine olan katkılarını anlattı


SANAYİCİ BAŞKAN KÖŞKER
TRT 1 sabah haberleri kuşağı ekibi canlı yayın aracıyla birlikte Gebze’ye geldi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi(GOSB) içinde faaliyet gösteren TAYAŞ Gıda’dan yapılan yayına, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konuk oldu. Sanayi kenti Gebze’nin istihdama ve ekonomiye sunduğu katkıların konuşulduğu programda, ilçenin Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı. Aslen sanayici olan Endüstri Mühendisi Başkan Köşker, TRT muhabiri Erkan Turan’ın sorularını yanıtladı. Gebze’nin sanayi ile büyüyen bir kent olduğunu vurgulayan Köşker, Gebze’nin sadece Türkiye değil, dünyanın sanayi merkezi olduğunu ifade etti. Gebze Belediyesi olarak üreten sanayicinin yanında olduklarını ve girişimcilerin önünü açtıklarını belirten Köşker, Gebze Belediyesi olarak kent halkı ile sanayi arasında da entegre sağladıklarını iletti.
İŞVEREN-İŞ ARAYAN ARASINDA KÖPRÜ
Sanayinin ihtiyaç duyduğu elemanı temin etmek için belediye bünyesinde özel bir çalışma yaptıklarını belirten Köşker, “Ülkemizde önemli sorunlardan birisi; işverenle, iş arayan vatandaşın ortak bir noktada yeterince buluşamaması. Sanayici işçi arıyor, vatandaş iş arıyor ancak ortak noktada buluşmada zaman zaman sıkıntı oluyor. Bu sorunu çözmek için Gebze Belediyesi olarak bir adım attık. Belediye bünyesinde özel bir birim oluşturduk. Bölgemizdeki fabrikaları tarayıp sanayinin ihtiyaç duyduğu işgücünü veri halinde topladık. Aynı zamanda iş arayan vatandaşlarımızda bize başvuruyor. İş arayan vatandaşlarımızın mesleki eğitimlerine kadar notalıyoruz. Daha sonra hangi fabrikanın ne ihtiyacı varsa ona göre elimizdeki vatandaşlarımızı yönlendiriyor. Binlerce kişi bu yolla iş sahibi oldu. Sürekli teşekkür telefonları alıyoruz” dedi.
GEBZE’DEN 120 ÜLKEYE
Gebze’de üretim yapıp dünyanın 120 ülkesine çikolata ve şekerleme satan Tayaş Gıda’daki yayın renkli görüntülere sahne oldu. TRT ekibi çikolata ve şekerlerin üretim anını görüntüledi. TAYAŞ Gıda Genel Müdürü Kazım Taycı yaptığı açıklamada, Gebze’den dünyanın yaklaşık 120 ülkesine ürün sattıklarını vurguladı. Dünyada tanınan bir marka olduklarını, üretimlerinin büyük bir kısmını yurt dışına sattıklarını belirten Taycı, ekonomiye ve istihdama yaptıkları katkılar hakkında da bilgi verdi. Yeni bir yatırım sürecine girdiklerini belirten Taycı, 400 araçlık bir filo kuracaklarını, bu ekiple iç pazara açılacaklarını kaydetti. Dünyada etkin bir firma oldukları için Türkiye adına gurur duyduklarını belirten Taycı, “Ülkemiz adını dünyanın 120 ülkesine taşımak bizim için büyük bir onur. Dünya standartlarında birinci sınıf kalitede üretim yapıyoruz. Kalitemiz uluslar arası arenada tescillendi. Bu bayrağı daha ileri taşımak için 24 saat çalışan bir ekibimiz var” dedi.

#

26 Mar 2012 - 15:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.