KOTO’da iftar kavgası

    Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Temmuz ayı meclis toplantısı dün KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bülent Karagöz’ün başkanlığınd...

 

 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Temmuz ayı meclis toplantısı dün KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bülent Karagöz’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda başkan Murat Özdağ aylık faaliyet raporunu sundu. Dilek ve temennilerde söz alan Volkan Yılmaz ve Ali Karslı, iftarları neden KOTO üyesi şirketlerin üstlenmediğini sorunca mecliste gergin anlar yaşandı

KREDİ İMKANI

Eğitim sisteminde bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Özdağ, “Ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Nitelikli eleman konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Girişimlerin olumlu sonuçlanması halinde üyelerimize kredi imkanı sunacağız. Esnafımızın can suyuna ihtiyacı var. Esnaf Odası üyelerine çok cüzi miktarlarda kredi imkanı var” şeklinde konuştu.

TAKSİT YÜZÜNDEN

Kuyumcularda taksit imkanı olması gerektiğini söyleyen Özdağ, “Kuyumcu sektörü sıkıntılar yaşıyor. Peşin parayla herkes alışveriş yapamıyor. Kuyumculuk sektöründe dört veya altı aya kadar taksitlendirme imkanı getirilmeli diye düşünüyorum. Eğer taksit imkanı olursa vatandaşın alım gücü de artacaktır” şeklinde konuştu.

ÇIKAR İLİŞKİSİ Mİ VAR?

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan üye Volkan Yılmaz ve Ali Karslı, iftarları organize eden yönetim kurulu üyesi Zihni Yılmaz’a, “Bu toplantılar neden KOTO üyesi şirketler tarafından yapılmadı? Neden oda dışında tercihler yapıldı. Yoksa bir çıkar ilişkisi mi var?” diye sordu.

TEKLİFLER ALDIK

Sorular üzerine meclis gerdin bir hal aldı. Bunun üzerine yine iki meclis üyesi, yönetim kurulu üyelerinin üsluplarının çok yanlış olduğunu söyleyince toplantıda sesler yükseldi. İki meclis üyesinin sözlerine cevap veren Zihni Yılmaz ise “Düzenlediğimiz iftarlarda teklifler aldık” dedi.

BÜTÇEYE GÖRE DAVRANDIK

Tartışmanın alevlenmesi üzerine söz alan Özdağ, “Bizi eleştirmeniz doğal. Fakat biz oda işlerinde hep oturduk sizlerle karar verdik. Acil durumlarda bazı kararları tek başımıza aldık. İftarlarda da bütçemize göre davrandık. Yani bu kadar olay çıkaracak bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

YAPILMALI VE YAPILACAKTIR

Sözlerini sürdüren Murat Özdağ, “Diyorsunuz ki iftarlar gereksiz, oda üyeleri katılmıyor. İnsanlar aileleriyle, çocuklarıyla geldi. Biz mutlu olduk. Bu üyeler odasının bir çayını bile içmemiş bu zamana kadar. Şimdi içiyorlar fena mı? Biz göreve geldik aidatı 110 liraya düşürdük bütçeyi 7 milyon liraya çıkardık. Böyle organizasyonlar yapılmalı ve yapılacaktır” dedi.

#

23 Tem 2014 - 17:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.