KOTO'da seçimler 5 ekimde başlıyor

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan, dün KOTO hizmet binasında seçim sürecine yönelik basın açıklaması gerçe...

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan, dün KOTO hizmet binasında seçim sürecine yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi. Seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Üyelerimizin seçime gelerek oylarını mutlaka kullanmalarını ve odanın sahibi olduklarını göstermeleri gerekiyor. Konu ile ilgili bizim de çalışmalarımız olacak. Biz de ekip olarak tekrar aday olacağız” dedi.

toplu-(2)-009.jpg

ÜYE LİSTESİ 20 EYLÜL’DE ASKIYA ÇIKACAK

Ekim ve Kasım aylarında seçim yapılacağını söyleyen Bulut, “Seçim tarihini yönetim kuruluna bırakmıştık. İlçe seçim kurulu tarafından hazırlanan seçim takvimi çerçevesinde asil ve yedek seçimleri 5 Ekim Perşembe günü mesai saatleri (08.00-17.30 arası) içerisinde yapılacaktır. Seçim takvimi ışığında 18 Ekim tarihinde sona erecek. 9 bin 900 civarı kayıtlı üyemiz bulunuyor. Seçme hakkı bulunan ise 7 bin 600 seçmenimiz bulunuyor. 18-19-20 Eylül tarihleri arasında üye listesi askıda olacak. 5 Ekim’de seçimlerin kesinleşmesinin ardından asil ve yedek üyelerin seçimleri gerçekleştirilecek. Ekim ayının sonunda yapılacak meclis başkanı seçimi tamamlanmış olacaktır” diye konuştu.

EKİP OLARAK TEKRAR ADAYIZ

9 aydır başkanlık görevi yapıyorum diyen Bulut,  “Sağlıklı bir seçim yaşatmak görevimiz. Sektörlerini iyi bir şekilde temsil edebilecek her arkadaşımızı bekliyoruz. Kesinleşmiş listeleri kenti komitelerinde alabilirler. Yeter ki özgür iradesiyle aday olsunlar. Üyelerimizin seçime gelerek oylarını mutlaka kullanmalarını ve odanın sahibi olduklarını göstermeleri gerekiyor. Konu ile ilgili bizim de çalışmalarımız olacak. Biz de ekip olarak tekrar aday olacağız. Odamızın 22 meslek komitesi var her komiteden 7 asil ve 7 yedek üye seçilecek. Toplam 154 arkadaşımız seçilecek. Her komiteden 3 meclis üyesi seçilecek. Yönetimin seçimlerinde 66 arkadaşımız oy kullanacak” şeklinde konuştu.

HERKESE BAŞARILAR DİLERİM

22 sandık kurulacak ama bazı komitelerde sayı çok olduğu için sandık sayısı da fazla olabilir diyen Bulut, “Seçime girecek herkese başarılar diliyoruz. Odamızda belge konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Yaşayanlar beni arayabilir. Seçim çalışmalarını rahat bir şekilde yapacaktır. Resmi görevimi yapmak adına buradayız. Ekibin bundan sonraki yolunu birkaç güne kalmaz sizler aracılığı ile kamuoyuna duyuracağız” açıklamalarında bulundu.

ODANIN ORGANLARI

Meslek komitelerinde 22 meslek grubundan 7’şer kişi olmak üzere toplam 154 kişi görev yapacaktır. Her meslek komitesinden 3’er kişi olmak üzere toplam 66 kişi mecliste görev yapacaktır. Oda yönetim Kurulu 11 kişiden oluşacaktır. TOBB Delegeleri Yönetim Kurulu başkanı ile beraber 16 kişiden oluşacaktır. Disiplin kurulu 6 kişiden oluşacaktır. Selin BECER

#

14 Eyl 2017 - 11:28 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.