KOTO’da zafer muhaliflerin

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) eski Başkanı Murat Özdağ’ın FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından başkanlıktan düşmesi gergin günle...

KOTO’da zafer muhaliflerin
KOTO’da zafer muhaliflerin
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) eski Başkanı Murat Özdağ’ın FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından başkanlıktan düşmesi gergin günlerin yaşandığı KOTO’da dün seçim heyecanı yaşandı. Yönetim kurulunun kendi içinde Semih Barış’ı başkan olarak belirlemesinin ardından dün de meclis başkanı ve divan heyeti belirlendi.

 

13 OY FARKLA KAZANDI

KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda yapılan meclis toplantısında gerçekleşen seçimde iki ayrı liste yarıştı. Seçimin kazananı ise muhalefet oldu. 62 kişilik oda meclisinden 54 üyenin oy kullandığı seçimde başkanlığa aldığı 32 oy ile Akın Doğan seçilirken, KOTO’nun mevcut yönetiminin desteklediği Ali Karslı ise 19 oy alabildi. Doğan’ın listesinde bulunan Alp Kayalar Meclis Başkan Yardımcısı, Baturhan Üretürk ise Katip Üyeliğe seçildi.

 

LİSTELER OLUŞTURULDU

Ali Karslı’nın aday listesinde ise Vezir Kara ve Celal Ürgün yer aldı. KOTO Meclis üyelerinin oylarını kullanmasının ardından oy sayımında ise oy birliği ile Tanju Soytekin, Adem Aykaç, Abdülmelik Kalay ve Adnan Uçar görev aldı. Öte yandan mevcut yönetimin desteklediği meclis divan adayları seçime geçilene kadar açıklanmadı.

 

FARUK BOSTAN DIŞARI ÇIKARILDI

Bu arada KOTO Meclisi’nin dünkü toplantısında başkanlığı vekaleten İsmail Uslu üstlendi. Uslu, meclis üyesi olmayan kişilerin salondan dışarı çıkmasını istedi. Salonda bulunan Faruk Bostan çıkmak istemeyince kendisi adaylardan Ali Karslı uyardı. Bunun üzerine Bostan salondan çıktı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili İsmail Uslu, Kocaeli halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı ve terör şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek onlar için Fatiha okunmasını istedi.

 

YENİ ÜYELER TANITILDI

Daha sonra düşürülen kişilerin yerine meclis üyesi seçilen Ali Kılıç, Celal Ürgün, Hüseyin Eryaşar ve Ömer Özmen toplantıda kısaca kendilerini tanıttılar. Bu arada muhalefetin adayı olan Akın Doğan, mecliste yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok gergin bir süreçten geçtiğini belirterek, KOTO’nun da bu dönemde yaşananlardan etkilendiğini ifade etti.

 

AKIN DOĞAN’DAN SİTEM

KOTO’da bu dönemde bazı kararların verildiğini dile getiren Doğan, “Bizler bu dönemi birlik ve beraberlik içinde geçirmek istedik. Meclisten yeni bir yönetim çıkaralım dedik, fakat başarılı olamadık. Bugün Ali Bey birlik ve beraberlikten söz etti, ancak bu söz son güne bırakılmadan daha önce söylenmeliydi” diye konuştu.

 

“ÖNYARILARI KALDIRALIM”

Seçimde mevcut KOTO yönetiminin adayı olana liste çıkartan Ali Karslı ise Akın Doğan’ın aksine uzun bir konuşma yaptı. Karslı, “Birlik ve beraberlik konusu bizim her zaman ilk mesajımız oldu. Grup kararı ve kişisel kararlara saygı duyulmalıdır. Bazı şeylerin kürsüden deşifre edilmesi yanlıştır. Bize düşen kente meclisten mesaj vererek ön yargıları kaldırmaktır” dedi.

 

NEFİS SINAVINDAN GEÇTİM

KOTO’nun kurumsal kimliğinin yaşananlardan dolayı değer kaybettiğini dile getiren Karslı, “Bunun bir suçlusu varsa bir kişinin değil, hepimizindir. Kurumu nasıl yeniden ayağa kaldırabiliriz, işte bu kişisel menfaatlerimize karşı nefsimizi korumaktan geçer. Ben nefis sınavından başarılı geçtiğimi umuyorum. Akın Doğan’a karşı kardeşlik hukukunu zedelemeyecek noktada adayım” diye konuştu. Serkan BORLAK

 

“Çıtayı yükselteceğiz”

Muhalefetin adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak KOTO Meclis Başkanı olan Akın Doğan, sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Yeni dönem hedeflerinden söz eden yeni Başkan Doğan, “Hepimizin amacı bu sıkıntılı süreçte KOTO’yu dimdik ayakta tutmak ve daha ileriye taşımaktır. Yeni dönemde çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız. Odamızda hepimiz arkadaşız ve ağabeyiz. İzmit’in sayılı tüccarlarıyız. Birbirimizi kırıcı hareketler yapmamalıyız” dedi.

 

AKIN DOĞAN KİMDİR?

akin-dogan-oy-kullandi.jpg

1972 yılında İzmit’te dünyaya gelen Akın Doğan, lise mezunu. Uzun yıllardan bu yana ticaretle uğraşan ve halen Doğan Ticaret firmasının yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Akın Doğan, 2013 yılında yapılan seçimde Kocaeli Ticaret Odası Meclisi’ne girmeye hak kazandı., Doğan, evli ve iki çocuk babasdır.

 

Yaşar Can’dan iyi taktik

yasar-009.jpg

KOTO’nun dünkü meclis toplantısında ilginç bir görüntü de yaşandı. Seçimlerle ilgili dilek ve temennide bulunulamaması üzerine üyelerden Yaşar Can nasıl bir siyasetçi olduğunu herkese gösterdi. Madem öyle aday olarak konuşmak istiyorum deyip söz istedi ve bunun üzerine kendisine söz hakkı verildi. Bunun üzerine her iki adaya da ortak liste yapması çağrısında bulunan Can, konuşmasını ise “Her iki aday lehine adaylıktan çekiliyorum” diyerek tamamladı.

 

Erenkaya tartıştı

KOTO’nun meclis üyelerinden Yusuf Erenkaya, yer meselesi yüzünden bazı meclis üyeleri ile kısa süreli tartışma yaşadı. Üç yıldır aynı koltukta oturduğunu dile getirerek aynı yere geçmek isteyince buna izin verilmedi. Bunun üzerine Erenkaya sert karşılık vererek üst taraftaki koltuklardan birine geçerek meclisi takip etti.

 

Bostan’a ince ayar

faruk.jpg

Meclis toplantısını yöneten Başkan Vekili İsmail Uslu, ilgili bir madde nedeniyle salonda sadece meclis üyeleri ile basın mensuplarının kalmasını istedi. Bunun dışındaki kişilerin, komite başkan ve yöneticilerinin salondan çıkmasını isteyince üst katta meclisi izleyen Faruk Bostan buna karşı çıktı. Bu sırda devreye başkan adayı Ali Karslı girdi. Karslı, “Burada tüzük, yasa ne diyorsa o olacak” deyince Bostan salondan çıkmak durumunda kaldı.

 

Seçim bitti, salon dağıldı

oda-005.jpg

KOTO’nun dünkü meclis başkanlığı seçimine 62 üyenin 54’ü katıldı. Büyük ilgi gören seçimi Akın Doğan kazandı. Ancak seçimin ardından rutin gündem ile toplantı devam etti. Fakat bu arada meclis üyelerinin önemli bir bölümünün salondan çıktığı görüldü. Yani seçimin bitmesini bekleyen bazı üyelerin çeşitli gerekçelerle toplantının devamına katılmadıkları ifade edildi.

 

İl oyu Kalay kullandı

KOTO’nun dün yapılan meclis başkanlığı seçiminde ilk oyu aynı zamanda yönetim kurulu üyesi de olan Abdülmelik Kalay kullandı. Yapılan konuşmalar ve divana listelerin sunulmasının ardından Kalay önce kabine, ardından sandık başına giderek oyunu kullandı.

 

ali-karsli.jpg

 

oylama.jpg

#

31 Ağu 2016 - 10:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.