KOTO’dan işyerlerine önemli çağrı

KOTO Başkanı Murat Özdağ, 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfında yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin üstlenilm...

KOTO Başkanı Murat Özdağ, 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfında yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin üstlenilmesine ilişkin eğitim programlarına son başvurunun 15 Ocak 2016 olduğunu hatırlatarak, “Başvuru zamanını kaçırmayın” çağrısında bulundu.

 

Kocaeli Ticaret Odası’nın girişimleriyle, 10’dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi yanında çalıştırılması zorunlu tutulan sağlık personeli uygulamasına 2014 yılında son verilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan eğitim protokolüyle de bu sınıfta yer alan işyerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini işverenin kendisinin veya vekili tarafından yürütülmesine olanak sağlanmıştı.

 

BAŞKAN ÖZDAĞ’DAN ÇAĞRI

Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ‘İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı’na başvurular 15 Ocak 2015 Cuma günü sona eriyor. Yaptığı açıklamayla bu sınıfta yer alan işletmelere çağrıda bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, “E-Sertifika programına katılan ve başarılı olan işveren veya işveren vekilleri, işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebileceklerdir. Başvuruların 15 Ocak 2016 tarihine kadar http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılacağı bildirilmiştir. Başvuru zamanını kaçırmayın” çağrısında bulundu. Daha detaylı bilgiye; http://www.koto.org.tr/ bağlantısından ulaşılabileceği ifade edildi. 

#

09 Oca 2016 - 12:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.