KOTO’nun “Rakamlarla Kocaeli” yayını Kocaeli’ye ışık tutacak!

Kocaeli Ticaret Odası, 167 sayfalık “Rakamlarla Kocaeli” adlı bir yayın çıkardı…

Kocaeli, sanayi kenti… Ticaret kenti…

Açıkçası böyle bir yayına ihtiyaç vardı…

***

Yayında,  Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ’ın önsözde bir yazısı var…

Yazıyı birlikte okuyalım,

Kocaeli Ticaret Odası olarak yayımlamakta olduğumuz “Rakamlarla Kocaeli” isimli çalışmamızın 2014 yılına ait güncel verilerden oluşan bu sayısı, daha öncekiler gibi, ekip arkadaşlarımın zorlu ve yoğun emek harcadıkları bir sürecin sonucunda ortaya çıkmıştır.

***

Ülkemiz ekonomisine üst düzey katkı sağladığı bilinen ilimize ait güncel verilerin bulunduğu bu kitap, ilgi duyan herkesin elinin altında bulundurması gereken bir başucu eseri olarak da kabul edilebilir. Bu anlamda Kocaeli Ticaret Odası olarak böyle bir eser üretmenin kıvancını yaşadığımızı da ifade etmeliyim.

***

2014 yılına ait en son verilerle oluşturduğumuz bu yayında; nüfus, eğitim, kültür-sanat, turizm, iklim, yangın, tarım, hayvancılık, ormancılık, enerji, dış ticaret, haberleşme, ulaşım, istihdam, sağlık, yatırımlar ve ticarete özgü istatistikler yer almaktadır. Böylece, ilimizin oldukça geniş bir çerçeveden nesnel olarak resmini ortaya koymakta olan bu yayının, ilimize yatırım yapmak isteyecek olan yatırımcıların karar vermesinde en azından bir rehber hüviyetine sahip olmasını da ümit ediyoruz. Ek olarak çalışmanın, özellikle ilimiz hakkında araştırma yapmaya niyetlenen akademisyen veya medya mensupları için de önemli bir referans kaynağı olabileceğini değerlendiriyoruz.

***

Nihayet çok çeşitli tarafların kullanımına uygun olabileceğini ileri sürebileceğimiz bu çalışma, kendisinden ne kadar çok tarafın yararlanması mümkün olabilecek ise, o kadar çok değerli ve işlevsel olabilecektir. Bu anlamda yayınla ilgili düşüncelerimizin ve belki olası beklentilerinizin de tarafımıza bildirilmesini önemsiyoruz. Yayınımızın hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarıma, katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

***

Başkan Özdağ’ın duygu ve düşünceleri böyle…

Yayında 24 başlık var…

***

RAKAMLARLA KOCAELİ’NİN İÇİNDEKİ KONU BAŞLIKLARI

Nüfus

Eğitim

Yaygın eğitim

Mesleki eğitim

Sağlık

Sosyal güvenlik

İstihdam

Sosyal hizmetler

Vergi gelirleri

Tarım ve hayvancılık

Çevre ve Ormancılık

Yangın

İklim

Ulaşım

Limanlar

Haberleşme

Kültür-Sanat-Turizm

Gençlik ve Spor

Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeler

Enerji

Dış Ticaret

Protesto edilen senetler

Yatırımlar

Ticaret

***

Her başlıkta, konular en ince ayrıntısına kadar irdelenmiş…

Yayını inceledim…

Çok başarılı buldum…

Bu yayını incelediğinizde, Kocaeli ile ilgili birçok yeni bilgiye öğreneceksiniz. 

***

Kocaeli Ticaret Odası’nın bu yayının elektronik kopyasına www.koto.ogr.tr  veya https://www.facebook.com/kocaelito?fref=ts adresinden ulaşabilirsiniz.

Böyle verilerin elimizin altında olması, biz gazetecilere de büyük faydası olacak.

Böyle güzel bir eser kazandırdığını için Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve emeği geçenleri kutluyorum.

 

Büyük felaket Meclis’e taşınıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son dönemde Marmara bölgesinde sıklıkla meydana gelen depremlerle ilgili, ülkemizde yaşanacak olası bir deprem felaketi öncesinde gerekli araştırmaların yapılarak, alınabilecek tedbirlerin ve çözüm önerilerinin belirlenmesi konusunda meclisimizin ve halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla meclis araştırma önergesi istedi. Havutça İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir’in etkileneceği Marmara depreminin ne zaman yaşanacağının belli olmadığını vurgulayan Havutça, yeri ve büyüklüğü hakkında bilim insanlarının net bilgiler verdiğini, Marmara bölgenin nüfus ve sanayi bakımından yoğun olması nedeniyle burada yaşanacak bir depremde felaketin boyutunun çok büyük olacağının altını çizdi. Havutça, bize 17 Ağustos 1999 depremini hatırlattı. Bakalım bu önergenin sonucu nasıl çıkacak.

 

35 yılda 7 koalisyon kuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümeti kurması için görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretlerine bugün CHP ile başlayacak. Yarın MHP, Çarşamba günü de HDP ile koalisyon görüşmeleri yapacak. Davutoğlu, Ramazan Bayramı'nın ardından partilere ikinci kez gidecek. Davutoğlu, yeni hükümeti kuramadığı takdirde görev bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek. 12 Eylül askeri darbesinin ardından 7 koalisyon hükümeti kuruldu. Bu hükümetlerin en uzun soluklusu 3.5 yıl ile DSP, MHP ve ANAP hükümeti oldu. En kısa süreli hükümet ise 3 ay süren 1996 yılında kurulan ANAP-DYP hükümetiydi. Bakalım Türkiye, yeni bir koalisyonla mı yönetilecek, yoksa Kasım ayının sonunda erken seçim mi yapılacak?

 

Ellibeş’e kelebek kanatlarından tablo

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sanatçı Enes Subaşı’nı makamında ağırladı. Subaşı, kelebek kanatlarından yaptığı tabloyu Başkan Ellibeş’e takdim etti. Hayvan severlerin içi cız etmiştir. Korkmayın. Tablo, tamamen doğal ölmüş kelebek kanatlarından yapılmış. Subaşı, eserlere ilgisinin genç yaşta başladığını ve bu işe emek vererek güzel eserler ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti. Enteresan bir çalışma.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler