KOÜ-BESYO öğrencileri KASKF’ye konuk oldu

    Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (KOÜ-BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Okutman Aykut Çetinaslan ile bir...

 

 

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (KOÜ-BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Okutman Aykut Çetinaslan ile birlikte KASKF binasına gelerek incelemelerde bulundu. Federasyon Başkanı Murat Aydın tarafından konuk edilen Tesis Planlama ve İşletme Uzmanlığı Dersi öğrencileri, derste öğrendiklerinin uygulamadaki karşılığını görme olanağı buldu

 

ÖNEMLİ PROJELER VAR

KASKF Genel Başkanı Murat Aydın, “Yahya Kaptan’da kendi tesislerimiz var. Oraya önemli katkılarımız olacak ve özel bir tesis haline gelecek. Öte yandan içinde spor salonu, 68 kişilik otel, havuz ve saha bulunan kamp eğitim merkezimiz olacak. Yerimiz belirlendi, Tavşancıl Stadı’nı Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle komple bünyemize alıyoruz. Bütçenin önemli bir bölümü çıktı. Bunun yanı sıra kongre merkezi eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Bu alanla ilgili de çalışma yapıyoruz. Federasyonumuzun adını taşıyan bir kongre merkezimizin olması için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. 2 seneye kadar en az 10 kişiyi daha personel olarak bünyemize katmayı planlıyoruz. Bu konu sizi yakından ilgilendiriyor” dedi.

 

SU SPORLARI MERKEZİ

Öğrencilerin uygulamalı olarak dersi işlediklerini, spor yönetimini yerinde gördükleri duraklarından birinin de sporun nabzının tutulduğu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olduğunu belirten Aykut Çetinaslan ise yapılması planlanan projelerin kente ve bu alanda eğitim alan öğrencilerin istihdamına katkı sunacağına işaret etti. Çetinaslan ardından kentimizde su sporları merkezi eksikliğine dikkat çekti, “Su sporları eğitim merkezimiz eksik. Yelken, sörf, katamaran. Ona da el atalım diye düşünüyorum” dedi. Genel başkan Aydın’ın yanıtı ise Aykut Çetinaslan ve öğrencilerini memnun etti. Aydın, “Merkezi bir yerde onunla ilgili de görüşmemiz var” karşılığını verdi.

 

ÖĞRENCİLERE STAJ…

Öğrencileri göstererek hedef kitlelerinin belli olduğunu belirten Murat Aydın, “Sizler ders verdikten sonra sporu yayacak önemli insanları bünyemizde barındırmayı istiyoruz. İlk defa staj noktasında sizlerden arkadaşlarımızı görevlendirdik. Yeni dönemde ise spor kulüplerinde de BESYO öğrencilerine staj imkanı hazırlamayı düşünüyoruz. Sizlerden sporun yayılması ve proje üretilmesi noktasında beklentimiz olduğunu da vurgulamak isterim. Kapılarımız sizlere her zaman açık” şeklinde konuştu.

 

HERŞEYİ BİLECEĞİZ…

Kocaeli’ndeki tüm spor kulüplerinin ve sporcuların takibinin yapıldığı bir sistem üzerinde çalışma yaptıklarının bilgisini veren federasyon başkanı, “Her kulübe bilgisayar vermeyi hedefliyoruz. Kulüpler buradan bilgi girişini yapacak. Bizler de merkezden tüm verilere ulaşabileceğiz. Artık ayakkabı numarasına kadar tüm sporcu bilgilerine ve istatistiklerine sahip olacağız. Ayrıca kabul etmek gerekiyor ki önceden federasyon sadece futbola odaklanmış durumdaydı. Ama artık öyle değil. Amacımız tüm branşlara yayılmaktı. Yeni sezonda tüm futbol kulüplerimizin de bünyesinde farklı spor branşlarını açmalarını sağlayacağız” sözlerini kaydetti.

 

OKULDA BAŞLIYOR…

Kocaeli’nde sporun gelişimi ve sanayicilerin spora katkısının kentimiz açısından doğuracağı sonuçlarla ilgili fikrini paylaşan okutman Aykut Çetinaslan, “Şu bir gerçek ki; beden eğitimi öğretmenlerinin içinde olmadığı hiçbir yerde spor gelişmez. Önceden 30-35 tane beden eğitimi öğretmeni vardı, şimdi sayı 600’ün üzerine çıktı. Her öğretmenin bir sporcu alıp size getirse ve ‘Geliştirilmeli’ dese yılda en az600 yetenek eder. Bu yeteneklere önem verilirse hem başarı artar hem de profesyonel ligler beslenir. Ne zaman ki okullarda spordan el çekildi, gerileme dönemi başladı. Bakanlık okullardaki spor kollarını da kapattı.

 

FABRİKALARA OKUL

Artık büyük projelere dönmemiz gerek. Her fabrikaya bir okul spor açısından bağlansa. Bunun adına sponsorluk mu denir, ne denir bilemiyorum. Kuşkusuz fabrikalar da bıktı. Üniversiteden de bıktı, kulüplerden de, okullardan da, yardım taleplerinden de. Ancak projeyi sizler Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak alıp Kocaeli Sanayi Odası’na götürürseniz ‘hayır’ diyeceklerini sanmıyorum. Çok güçlü bir yapısınız. Her fabrika bir okulu sahiplensin. Hangi branş olduğu önemli değil. Yeter ki desteklensin. Sanayi kentinde yaşıyoruz ama sanayicilerin hiçbiri el atmıyor” dedi.

 

SANAYİCİ DE OLACAK

Yeniden söz alan Murat Aydın şu sözleri ekledi: Federasyonumuz, bünyesindeki sporcu sayısı ve kulüp yapısıyla, tesisleriyle, bütçesiyle büyüdü. 5 yılda kendi kabuğumuzu kırdık. Bugün kurumumuz Türkiye’de tanınan bir yapı haline geldi. Elbette kolay olmadı. Bu, çalışmanın ve mücadelenin ürünüdür. Her yerde olmaya gayret ettik. Herkesle iyi diyaloglar kurmaya çalıştık. Üniversiteyle de iyi ilişkiler içinde önemli çalışmalar yapmak zorunda olduğumuzu hissettiğimiz için her programınızda bulunmaya özen gösterdim. Bunu sürdüreceğiz. Hem biz büyüyeceğiz hem de Kocaeli’nde amatör spor gelişecek. Bir iki yıl içinde sanayiciyi de sporun içine çok farklı noktalardan çekmeyi planlıyoruz.

 

ÖĞRENCİLER İLGİLİYDİ

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından öğrenciler federasyon başkanı Murat Aydın’a çeşitli sorular yöneltti. Özellikle gelişimin aşamalarını ve verilen katkıları merak eden öğrenciler, tanık oldukları konuşmaların ve aldıkları yanıtların kendilerinin çok işine yarayacağını belirtti. Sohbetin ardından öğrenciler federasyon binasını gezdi. Dersin uygulamasına katılan ve federasyonu ziyaret eden öğrenciler; Murat Günhal, Fatih Yerdelen, Hande Nur Yelkenci, M. Ammar Pehlivan, Kemal Akbaba, Fulya Arduçoğlu, Meltem Atalyın, Ersin Baykurt, Cem Topçu ve Hakan Erkin.

#

31 Mar 2014 - 16:12 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.