KOÜ Kuluçka Merkezi hizmete açıldı

Kocaeli Üniversitesi Teknopark bünyesinde hizmete açılan Kuluçka Merkezi ile girişimci adaylarına eğitim ve mentörlük desteği, fiziksel altyapı ve ofi...

Kocaeli Üniversitesi Teknopark bünyesinde hizmete açılan Kuluçka Merkezi ile girişimci adaylarına eğitim ve mentörlük desteği, fiziksel altyapı ve ofis imkanı ile fikirden girişimciliğe ekosistemine katkı sağlanması hedefleniyor. Gelecekte kendi işini kurmak isteyen öğrenciler ve girişimci adaylarının bilgi ve deneyim eksikliklerine katkıda bulunacak olan merkezin açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akif Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Eğitim-üretim bütünleşmesi

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Vali Hasan Basri Güzeloğlu “ Kocaeli Üniversitesi  ülkemizin en önemli üniversitelerinde bir tanesidir. Değerli rektörümüzün önderliğinde son dönemde heyecan verici projelerle de bu anlamda önemli adımlar atılmıştır. Kocaeli Türkiye ekonomisinin %20’sini üreten 13 organize sanayi bölgesi, iletişim vadisi, ekosistemiyle çok önemli bir kenttir. Bu anlamda üniversite ve sanayi ortaklığı  yani eğitim- üretimin bütünleştirilmesi çok önemlidir. Bu yüzden bu ülkenin çocuklarına ilk okuldan itibaren kodlama dersi okutmak zorundayız” dedi.

 

Kuluçka merkezi nedir?

Kuluçka Mekezi ön kuluçka kavramı bireylerin düşünce, fikir ve projelerini geliştirebilmeleri için eğitimler ve danışmanlık desteği alınabilen öğrenme uygulama, iş planlama sistemidir. Ön  kuluçkada yer alan girişimci adaylarına bir yıla kadar ücretsiz ofis imkanı sunulmaktadır. Ön kuluçka  dönemi başarılı bir şekilde geçildikten sonra ticarileşmenin başladığı Kuluçka da ise girişimcilerin düşük bir kira bedeli  karşılığında 3 yıla kadar hizmet almaya devam edebiliyor. Bir sonraki safhada Teknopark girişimci firma olma imkanı yakalanabiliyor. Nuri AKÇAHARMAN

img_0035-(600-x-400).jpg

img_0036-(600-x-400).jpg

img_0053-(600-x-400).jpg

img_0054-(600-x-400).jpg

#

24 May 2017 - 09:35 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

prolise - buraları meslek liseli gençlere açın, fikir var çocuklarda ama akademik bilgileri yok, akademik kısmını da hocalar tamamlasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 09:35