KOÜ’de enerji konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi (SAM), Kazakistan’ı...

Kocaeli Üniversitesi, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi (SAM), Kazakistan’ın Astana L.N. Gumilyov Ulusal Avrasya Üniversitesi, Kosova’nın Priştine Üniversitesi, Kosova’nın Prizren Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Bilgesam’ın düzenlediği “Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi” Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile başladı. Törene KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, rektör yardımcılarımız, dekanlar, Türk ve yabancı bilim insanları ile öğrenciler katıldı.

 

ENERJİ=GÜÇ

Kongre açılışında, dünyada ve bölgemizde yaşananlardan dolayı konunun son derece uygun olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektör Komsuoğlu, “Ülkemizin belirlediği 2023 hedefine ulaşmak için güçlü konularda hakimiyetler kurulmalı. Enerji de bu konulardan bir tanesi” dedi. Kongrenin içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasret Çomak ise, “Günümüzde enerji, sanayileşmenin yapı taşı olması nedeniyle ülke ekonomileri için hayati önem taşımaktadır” ifadesinde bulundu.

 

HER YÖNÜYLE ELE ALINDI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vasfi Haftacı, “Enerji ve güvenlik birbirini tamamlayan konular. Dünyada enerji ve güvenlik alanında yapılanlar görünür durumda” dedi. Bilgesam Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı, “Kocaeli Üniversitesi’nin uluslararası alanda ele aldığı konularla bilim dünyasına yaptığı katkılar yadsınamaz” diyerek üniversitemizin duyarlılığına vurgu yaparken Kırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Kurtseyitov ise Türkiye’nin Türk dünyasının lokomotifi konumunda olduğunu belirtti. Eş zamanlı 4 ayrı salonda iki gün boyunca sürecek olan kongrede enerjinin pek çok farklı alanlarında 67’si Türkçe 16’sı İngilizce olmak üzere 83 bildiri sunulacak.

#

24 Eyl 2014 - 09:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.