KOÜ’de kan bağışına büyük destek!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de kan stoklarının kırmızı çizgi olan 20 bin ünitenin altına düşmesinin ardından, savaş, deprem, yangın, salgın hastalık, s...

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de kan stoklarının kırmızı çizgi olan 20 bin ünitenin altına düşmesinin ardından, savaş, deprem, yangın, salgın hastalık, su baskını vb. felaketler sırasında zarar görenlere ve yoksullara her türlü yardımı sağlayan Kızılay, Türkiye’nin birçok yerinde kan bağışı istasyonları kurarak bu seviyeyi normale çıkarmayı hedefliyor. Kan bağışına olan desteği arttırmak amacıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde 13-17 Mart tarihleri arasında “Kan Bağışı Kampanyası” düzenleyen Kızılay’a öğrenciler tarafından kan bağışı yapılarak büyük destek geldi.

 

Kan, Yapılamayan Tek İlaç

Kan vermenin önemiyle ilgili Radyo K.İ. ‘ye konuşan Kızılay görevlisi, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu belirterek, “Kan, sadece insanlar bağış yaptığında kullanabildiğimiz bir tedavi yöntemi. Türkiye’de kan bağışının yetersiz olması sebebiyle insanlar zaman zaman kan bulamıyorlar. Bu konuda öncelikle Kocaeli halkı ve sonra tüm Türkiye olarak duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

18-60 yaş arası sağlıklı her insanın kan bağışında bulunabileceğini kaydeden Kızılay görevlisi, “Vücut fazla olan kanı zaten bir şekilde atıyor. Vücudun o çabasına gerek kalmadan kanı bize verirlerse vücudun rahatlamasına yardımcı oluyoruz. Kan bağışıyla kişinin kanı da tazelenmiş oluyor” ifadelerini kullandı. Kızılay görevlisi, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine de kan bağışı süresince yaptıkları bağışlardan dolayı teşekkür etti.

#

22 Mar 2017 - 10:06 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.