KOÜ’de stratejik toplantı

Kocaeli Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Çak...

Kocaeli Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Çakır, Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut ile dekanlar, müdürler ve daire başkanlarından oluşan Yönlendirme Kurulu ile Stratejik Planlama Ekibi üyeleri katıldı.

 

FARKLI BAKIŞ AÇISI

Stratejik plan hazırlık süreci ile ilgili sunumun yapıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversitemizin stratejik planının iyi bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Üniversitemize iyi bir vizyon çizmemiz gerektiğini sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Şehrimizin gerçekleri, üniversitemizin alt yapısını dikkate alarak gerek mühendislik alanlarında gerek sosyal alanlarda yeni atılımlar yapmalıyız. Özellikle Kocaeli gibi ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden birinde bulunuyor olmamız ile birlikte olaylara farklı bakış açısı getirmemiz gerekiyor” dedi.

 

KOÜ 25 YAŞINDA

Mümkün olduğu kadar meslek yüksekokullarını fakültelere dönüştürmek istediklerini, dönüşümü yapılamayacak olanlarda ise akademik heyecanın korunması amacıyla hedefler koyularak yeniden stratejik plan oluşturulması gerektiğinin altını çizen Rektör Hülagü, “2018’den sonraki 5 yıllık planımızın üniversitemizin geleceği açısından, bizden sonraki ekibinde daha iyi bir motivasyonla üniversitemizi sahiplenmesi açısından önem arz ediyor. 25. yılını kutlayan Kocaeli Üniversitesi olarak artık yatay büyümeyi değil dikey büyümeyi hedefliyoruz. Enerjimizi bina yapmaya değil, eğitim, araştırma ve stratejiye yönlendirmeyi istiyoruz. Bina ihtiyacımızı ise daha çok yerel yönetimler ile çözmeye çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

 

YENİ VİZYON KATMA

Üniversitemizin gelecekteki konumunun belirlenmesi açısından önemli olan Stratejik Plan ile ilgili olarak Yönlendirme Kurulu ile Stratejik Planlama Ekibi üyelerinden destek bekleyen Hülagü, “Stratejik planın üniversitemize yeni vizyon katması ve üniversite kültürümüzü çizmesi açısından hayırlara vesile olması diliyorum” dedi. 

#

24 Mar 2017 - 23:00 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.