KOÜ’nün gezgin öğrencileri Safranbolu’ya bayıldılar

Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan 5 kişilik arkadaş grubu Sultan Karakuş, Cansu Barandır, Neslihan İnan, Ayşe Eser ve Buket Sezer Karabük’ün tarihi evle...

KOÜ’nün gezgin öğrencileri Safranbolu’ya bayıldılar
KOÜ’nün gezgin öğrencileri Safranbolu’ya bayıldılar
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan 5 kişilik arkadaş grubu Sultan Karakuş, Cansu Barandır, Neslihan İnan, Ayşe Eser ve Buket Sezer Karabük’ün tarihi evleri ile ün salmış şirin ilçesi Safranbolu’yu gezdiler. Gezgin arkadaş grubu, 1994 yılında UNESCO “Dünya Miras Listesi”ne girmeyi başarmış olan Safranbolu’nun sokaklarında dolaşırken yüksek binalar ile çevrili şehirden uzaklaşmışlığın huzurunu tattılar.

 

ESKİ ÇARŞI’DA OSMANLI MİRASI

Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan grup 3 saatlik otobüs yolculuğunun ardından Safranbolu’nun eski çarşısına indi. İlk olarak Cincin Hanı’nı gezen grup, hanın terasından Osmanlı dokusunu koruyan tarihi evleri seyretti. Bol bol fotoğraf çektiren grubun bir sonraki adresi çarşı içindeki hediyelik eşya satan esnaflar oldu.

 

İNANILMAZ BİR MİSAFİRPERVERLİK

Hemen hemen her lokum dükkânına girmeden önce mutlaka ikram yapan çarşı esnafının misafirperverliği grubumuzu mesh etti. Alış verişini tamamlayan grubumuz, eski çarşıdaki son durak olan Bakırcılar Çarşısını gezdi. Çarşının sevilen esnafı Kazım amca’nın sıcak çayını soba etrafında içen grup, raflardaki bakır işlemelere hayran kaldı.

 

MAĞARA GİT GİT BİTMİYOR…

Safranbolu’nun bir diğer tarihi ve turistik değeri ise Mencillis Mağarası. Mağaraya ulaşmak için dar ve engebeli yollardan geçmek şart. Eski çarşıya yarım saat uzaklıktaki bu mağaraya ulaşan grubumuz, uzunluğu 6 kilometre olan ama sadece 400 metresi ziyarete açık olan mağarayı gezdi. Yarasaların yaşadığı öğrenilen mağarada sessiz bir gezinti gerçekleştirildi.

 

DEV KANYONA İNDİLER

Çok sayıda kanyona sahip olan Safranbolu’nun en dikkat çeken kanyonu Tokatlı Kanyonu. Çeşitli aktivitelerin yapılabildiği bir yürüyüş ve etkinlik alanı haline getirilmiş olan kanyona giriş sadece 3 TL. Cam terastan kanyonu seyreden grubumuz, günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi. 15 dakikalık cam teras keyfinin ardından kanyona inme kararı alan grup, oldukça yorucu ama bir o kadar da keyifli geçen yürüyüşün ardından İzmit’e geri döndü. Buket SEZER

teras-grup-001.jpg

misafirperver-001.jpg

ev-013.jpg

Safranbolu’nun tarihi evleri…

 

kazim-amca.jpg

Misafirperverliği ile gönül çelen Kazım Amca

 

magara-disardan.jpg

Mencilis Mağarası dışarıdan görülüyor. Mağaranın oldukça gizemli olduğu söyleniyor.

#

03 Ara 2016 - 10:27 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.