Köy fırınları bayram için yanıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından köylere yapılan lezzet durakları fırınlarda ekmekler pişmeye başladıKocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin kültürel dok...

Büyükşehir Belediyesi tarafından köylere yapılan lezzet durakları fırınlarda ekmekler pişmeye başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin kültürel dokusunun yaşatılması, köylünün ihtiyacının karşılanması ve geleceğe farklı bir alışkanlık bırakılması amacıyla yaptığı köy fırınlarına verilen önem giderek artıyor. Ramazan Bayramı için yoğrulan hamurlar, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı fırınlarda pişmeye başladı.

EKMEKLER YENİ FIRINLARDAN
Köylülerin haftanın belli günlerinde bir araya gelerek yöresel damak tatlarını ortaya koydukları fırınlarlar lezzet durakları haline geliyor. Özel gün ve bayramlarda köylerdeki kadınların toplanarak ortaklaşa yaktığı fırınlar, Ramazan Bayramı için yandı.

EL YAPIMI KÖY EKMEĞİ
Köy fırınları bayramlarda, düğünlerde ve cenazelerde geniş katılımlı yemeklerde köylünün imdadına yetişiyor. Tek seferde onlarca tepsi ekmek pişirilebilen bu fırınlar kadınların işini de kolaylaştırıyor. Kocaeli’deki değerlere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi bu lezzet duraklarına da el atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı fırınlarda el yapımı köy ekmekleri artık yeni fırınlarda pişecek.

KÖYLÜLERİN ORTAK NOKTASI
Kocaeli’nin hemen hemen bütün köylerinin yanı başında bulunan kerpiç fırınlar yemek kültüründe farklı bir yere sahip. Lokumdan, mancarlı pideye, ekmekten güveçte kadar türlü lezzetler buralarda adeta hayat buluyor. Köylülerin ortak noktası olması sebebiyle buluşma mekânı haline de gelen köy fırınları bu yönüyle sosyal yaşama katkı sağlıyor. Ekmek yapımı sırasında oluşan sohbet ortamında konuşulan yeni yemek türleri lezzet yelpazesinin genişlemesini sağlıyor.

#

07 Ağu 2013 - 17:25 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.