Kredi faizleri 9 ayda 300 baz puan yükseldi

Merkez Bankası verilerinden derlenen bilgilere göre, 2 Ocak-2 Ekim 2015 tarihleri arasını kapsayan 9 aylık dönemde ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz...

Merkez Bankası verilerinden derlenen bilgilere göre, 2 Ocak-2 Ekim 2015 tarihleri arasını kapsayan 9 aylık dönemde ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranlarında ortalama 250-300 baz puan arasında artış gerçekleştiği görüldü. Fed'in faiz artışına ilişkin açıklamaları küresel piyasa faizlerinin yükselmesine ve dolara olan talebin artmasına neden oldu. Bununla birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine paralel olarak Türk lirasında hızlı değer kayıpları yaşandı.

 

ORAN YÜZDE 15’İ AŞTI

Bu süreçte Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşu ve alınan makro ihtiyati önlemlerin etkisiyle, bankaların fonlama maliyetinde artışlar yaşanırken, bu durum beraberinde kredi faiz oranlarında yükselişe sebep oldu. Yıl başında yüzde 14,13 seviyesinde olan ihtiyaç kredi faiz oranı 9 aylık dönemde en yüksek 17,39'a kadar yükseldi. Aynı dönemde konut kredisi faiz oranı yüzde 10,97'den yüzde 14,09'a ve taşıt kredisi faiz oranı yüzde 12,33'ten yüzde 15,68'e çıktı.

#

10 Eki 2015 - 16:40 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - Adalet karşında herkes eşit olmalı

Devleti soyanlar,yağmalayanlar,devlet Millet malını,Kurumlarını,Fabrikalarını satıp yağmalayanlar peşkeş çekenler…neden yakalanmıyor,yargılanmıyor?..

Adalet birine lolipop şekeri,birine lolo olmamalı.Adalet önünde herkes eşit olmalı!..

AK’parti iktidarı yandaşları tırlar dolusu parayı çaldılar devlet millet mallarını yağmaladılar.Ülke zenginleri daha zengin oldu fakirler halk dahada fakirleşti.

Belediyelerde bile kıçı kırık müdürlerin servet yaptıkları,daire ve dükkan tapularını üst üste dizdikleri,Lüks yaşantı yaşadıkları bilinmekte ve konuşulmakta…

Bir zamnalar Numan KURTULMUŞ’un dediği gibi;Harundular Karun gibi oldular!..

Halkı çok ezdiniz…İşçiyi emekçiyi çok ezdiniz…Esnafı,Küçük işletmelei,Kobileri çok ezdiniz…

Vergi adaletsizliğini düzeltmediniz;Emek,Esnaf,Küçük işletmeler,Kobiler vergiden inim,inim inliyor duymadınız!..

Ülkeyi yağmaladınız;Fabrikaları,Kurumları iyileştirme yapacağınıza satıp yağmaladınız,peşkeş çektiniz…çalışan insanlar ya işten çıkarıldı yada Holding gibi büyük işletmelerde asgari ücrete modern köleler olarak çalıştırılmaya mahküm edildi!..

Sanayi üretiminden geçtik;Tarım ve Hayvancılık bitme noktasında…İsrailden ve dışarıdan tohum ve buğday,mısır vb.alıyoruz.

Büyük baş hayvan bile ithal edildi!..İnsanlara sağlıksız gıda tükettiriliyor hastalıklar artacak tabiki…

Zaten sağlık sektörü sayenizde ticaret anlayışına döndü sağlam insanlara bile sırf para almak için ameliyat veya operasyon yapıyorlar insanlar ALLAH’emanet…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 16:40