KTO ve Gebze-TO müşterek komite toplantısı yaptı

Her iki odadan da beşer kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KTO’dan 9. Meslek Komite Başkanı Mustafa Altun, komite üyeleri Veysel Şenol, E...

Her iki odadan da beşer kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KTO’dan 9. Meslek Komite Başkanı Mustafa Altun, komite üyeleri Veysel Şenol, Erkan Çağlayan, Yüksel Gündoğdu ve Mehmet Salmaş katılırken Gebze-TO’dan Zekai Akyıldız, Özgür Büyükkaya, Ataman Adıgüzel, İlker Altınkaya ve Hasan Hacıoğlu katıldı.

 

Toplantının Önemli Gündem Maddeleri

Toplantı gündeminde nakliye sektöründe KA belgelerinin devir hakkının ve satış hakkının olmamasıyla ticari ve nakliye araçlarında plaka tahdidine geçilmesi yer aldı. Toplantı sonunda altı konu hakkında talep ve öneriler sunuldu.

 

Toplantı Sonunda Alınan Talepler

İlk olarak KA yetki belgelerinin bakanlık nezdinde dondurulması ve yine KA yetki belgelerinin devir haklarının verilmesi konusunda istekler dile getirildi. Üçüncü maddede karayolunda yük ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçların indirimli yakıttan istifade ettirilmesi yer alırken dördüncü maddede ikinci el araçların ADR’li (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) sisteme dönüşmesi için yetkili birimlerin oluşturulması yer aldı. Toplantı sonunda yer alan beşinci talep ile tahditli P plakaların teknik arızalardan dolayı hizmet veremediği anda Alo ihbar hattı kurulup faaliyete geçirilmesi ve anlık çözümler üretilmesi istendi. Son olarak da şehir merkezlerinde çalışan hafriyat araçlarının çalışma saatlerinin bölgelerdeki yerel yönetimler ve belediyeler tarafından uygulamalarının yapılması toplantı gündem maddeleri arasında yer aldı.

#

23 Mar 2017 - 16:43 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.