Küçük kızı taciz eden polisin cezası belli oldu

Evli ve iki çocuk babası olan polis memuru Şenol İ. (40), 11 Haziran tarihinde polis lojmanlarında ikamet eden meslektaşının 8 yaşındaki kızı İ. A.’y...

Evli ve iki çocuk babası olan polis memuru Şenol İ. (40), 11 Haziran tarihinde polis lojmanlarında ikamet eden meslektaşının 8 yaşındaki kızı İ. A.’ya cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Olayın ardından sanık hakkında Kocaeli 5. Asliye Mahkemesi’nde görülen davanın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verilmişti. Aylardır devam eden davada karar çıktı. Polis memuru Şenol İ., küçük çocuğa ağır cinsel taciz suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 103/1 maddesine göre 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

 

SANIK DURUŞMAYA KATILMADI

Güvenlik tedbirlerinin alındığı ve çok sayıda polis memurunun eşlik ettiği duruşmaya basın mensupları alınmadı. Geçtiğimiz duruşmada serbest bırakılan sanık Şenol İ. duruşmaya katılmazken sanığın vekili Av. Hüseyin Acurman, davacı taraftan ise mağdur çocuğun annesi N.A, babası H.A ve vekilleri Av. Özgür Üstündağ davada hazır bulundu.

 

KARAR YARGITAYDA GÖRÜŞÜLECEK

Mahkeme heyeti, 8 yaşındaki İ.A.’nın ruh sağlığının bozulduğunu saptayan Adli Tıp Raporu ve daha önce verilen tanık ifadelerini de dikkate aldı. Mahkeme gerekçeli kararını ise daha sonra açıklayacak. Diğer yandan mahkeme, sanık polisin zincirleme suç nedeniyle cezasını ilk olarak 10 yıla yükseltti. Ancak daha sonra da sanığın mahkemedeki iyi halini gözeterek verilen cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. Karar, yargıtayda görüşüldükten sonra kesinlik kazanacak.


AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Sanık avukatı Hüseyin Acurman, daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmayı tekrarlayarak polis Şenol İ.’ye isnat edilen suçun gerçekleşmediğini iddia etti. Acurman, müvekkilinin beraatını istedi ancak mahkeme kararı oy birliğiyle verdi. Kararda ayrıca mahkeme, İ.’nin süreli ya da geçici bir kamu görevini üstlenmesine engel oldu.

 

“OĞLUM KAÇTI BULAMAZSINIZ”

Şenol İ.’nin annesi tutuksuz yargılanan oğlunun yurt dışına kaçtığını söyledi. Adliye içinde İ.A.’nın annesine seslenen, anne İ., “Onu bulamayacaksınız, boşuna sevinmeyin” diye bağırdı. Mağdurenin annesi N.A da “Kırmızı bülten diye bir şey var” diyerek, İ.’nin üzerine yürüdü. Gerilimin daha fazla büyümesini iki kadının arasına giren polisler engelledi. Polislik mesleğinden men edilen sanık Şenol İ., küçük çocuğa ağır cinsel taciz suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Hilal GÜDÜCÜ

#

13 Eki 2015 - 14:36 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.