Küçükkaya: Ayaz'a kendi ellerimle servis yapacağım

AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, tüm ilçe başkanlarını her ay düzenlenen il başkanları toplantısı gibi toplanarak birlik olmaya davet etmişti. Küçük...

AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, tüm ilçe başkanlarını her ay düzenlenen il başkanları toplantısı gibi toplanarak birlik olmaya davet etmişti. Küçükkaya, Ayaz’ın ilçe başkanlarına yaptığı toplanma teklifini değerlendirerek Ayaz’a 8 maddelik şart sundu. Maddelerden birine bile evet derse Ayaz’a şapka çıkartırım diyen CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya,  “Bu toplantıyı kabul ediyorum. Hatta her hafta benim evimde yapmayı öneriyorum. Ayrıca kendi ellerimle Ayaz’a ve tüm ilçe başkanlarına da servis yapacağıma söz veriyorum. Ancak şartlarımı Ayaz gerçekleştirirse” dedi.

 

BEN İLE DE LAF SÖYLERİM

AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın ile tanışma toplantısında Küçükkaya hakkında “İlçe başkanlarının siyasi muhatabı ilçe başkanlarıdır. İl başkanı veya milletvekili değildir. Onları eleştirmesi doğru bulmuyorum” sözlerine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Ben ilçe başkanıyım. Siyasal muhataplığım ilçe olsa da ben ile de laf söylerim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” dedi.

 

BURASI CHP

Kamuoyunda cevap verme noktasında tepkilerimi vatandaşın duygu ve düşüncelerinden alırım diyen Küçükkaya, “Belediye başkanları milletvekili her kimse siyasetsen yanlış yaptığında tepkisini görür. Diğer ilçe sınırları içinde olan yanlışlıklar ile ilgili ağzımı açmam. İlçe başkanlığı konusunda da gerekli tecrübem mevcut başkanımızdan daha fazladır. Burası CHP. İki dudak arasında siyaset yapanların değil, özgür bireylerin partisi. Kimsenin kişilik haklarına saldıracak siyasal anlayışım yok” diye konuştu.

 

ELLERİMLE SERVİS YAPACAĞIM

AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın tüm ilçe başkanlarını her ayın ilk pazartesi günü düzenlenen il başkanları toplantısı gibi toplanmaya davet etmişti. Ayaz’ın ilçe başkanlarının toplanma teklifi hakkında konuşan ve Ayaz’a 8 maddelik şart koşan Küçükkaya, “Bu toplantıyı kabul ediyorum. Hatta her hafta benim evimde yapmayı öneriyorum. Ayrıca kendi ellerimle Ayaz’a ve tüm ilçe başkanlarına da servis yapacağıma söz veriyorum. Ancak şartlarımı Ayaz ve diğer ilçe başkanları gerçekleştirirse” şeklinde konuştu.

 

EVET DERSE ŞAPKA ÇIKARTIRIM

AKP’nin itirafnamesini tüm Türkiye izliyor diyen Küçükkaya, “Kendi belediye başkanlarının ne olduğu belirsiz bir süreçte görevden almaya çalışıyorlar. Ömrünü Cumhuriyet değerlerine feda etmiş biri olarak AKP’nin meşrulaştırma mekanizmasında benim yerim olmaz. Bu saydığım 8 maddeden bir tanesine evet derse taze ilçe başkanı olarak kendisine şapka çıkartacağım” açıklamalarında bulundu. Selin BECER

 

Küçükkaya, Ayaz’ın  ilçe başkanları toplantısı teklifi üzerine 8 maddelik şart koştu. Küçükkaya’nın Ayaz’a sunduğu maddeler şu şekilde:

1. Dilovası’nın Körfez’in kabul etmediği, İzmit’in orman arazine yapılacak çöp fabrikasının yapılış sürecini yurtdışında 3 günlük tatillerde fabrika gezmeleriyle değil, konunun bilimsel muhataplarıyla gerçekleştirilmesi için mücadele edeceğine söz versin. Daha geçen hafta çevre mühendisleri odasının İzmit’te balık yemeyin öğüdünü verdiği günlerde İzmit için olması gereken çöp fabrikasının hala kamuoyunda tartışmadan kaçırmaya çalışarak gerçekleştirilmesini zinhar kabul etmiyorum. Hasan Ayaz bu konuda benimle omuz omuza hareket edeceğine söz versin severek beraber oluruz.

2. Belediyenin imkânlarını, yurtlarını ENSAR Vakfı ve TÜGVA gibi vakıf ve derneklere kullandırmaktan vazgeçirip Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Ocağı gibi derneklere de en basitinden şube binalarını verileceği çağdaş belediyecilik anlayışına belediye başkanını sokabilecekse toplantılara varım.

3. Kocaeli’de hangi fabrika ve neresi olacağına bakılmaksızın tüm grevlerde benimle yan yana olacağına söz verirse toplantılarda varım. Kocaeli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların gözaltına alındığı, Artvin eyleminde gençlerin gözaltına alındığı, Cumhuriyet Gazetesi ve referandum sonuçlarını kınama eylemlerinde polisin yoğun baskılarda bulunduğu, yürüyüşlere izin verilmediği anti demokratik bir düzene isyan edecekse ben her hafta buluşmaya razıyım.

4. AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, OHAL’in kaldırılmasının ben de taraftarım dediği an buluşmaya hazırım.

5. Belediyeye yer verme imkanlarını her partiye adil şekilde kullanıldığı, belediye personel alanlarının  riyakât esaslı olduğu, modern İzmit konusunda belediye başkanlarına söz geçirebilecekse ben her hafta toplantıya hazırım. Sepetçi Köyü, Kandıra yolu, Yıldız konutları, Kent Konut uygulamaları gibi sosyal belediyecilikle alakası olmayıp emlakçı ve müteahhit zihniyetiyle yapılan ve vatandaşların mağdur olduğu işlemlerde benimle birlikte koca bir hayır diyecekse toplantılarda ben de varım.

6. İzmit’in yol ve trafik sorunu ve bundan kaynaklanan esnaf mağduriyetinde defalarca söylediğimiz KOSGEB, Esnaf Odaları gibi kredi ve yardımların İzmit tramvay yol güzergahı bölgesi üzerinde acil durum başlığı ile mücadele edecekse toplantılarda ben de varım.

7. Kendine yakın muhtarların saray gibi odaları varken, kendi gibi düşünmeyen muhtarların konteynıra, odalarının üzerinden lağım metalleri geçen odalara hapseden belediye başkanlarına ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ diyecekse ben de varım.

8. Şampiyonluk zamanlarında Kocaelisporlu görünen, Kocaelispor’a yardım yaparken taşı sıkan ama Kocaeli Birlikspor’a para aktarırken bonkör olan, transfer ve kamp dönemlerinde Kocaelispor’a destek olmayan yerel yöneticilere tavır koyacaksa, Kocaelispor’un taraftarını sevindirecekse her hafta ilçe başkanlarımla toplantı yapmaya ben de varım. Dediğim gibi evimde ağırlar kendim servis yaparım.

#

24 Eki 2017 - 09:11 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Naci - Kesinlikle bu 8 maddeyi KABUL ETMEZ Ayaz. Onun partisi AKP. İki dudak arasında siyaset yapanların yeri, Emir Erlerinin partisi. Tamam efendim siz bilirsiniz diyenlerin yeri. Bizim Partimiz ise CHP. Ben ezelden beri HÜR Yaşadım ,Hür yaşarım.Hangi Çılgın bana ZİNCİR vuracakmış şaşarım.Kükremiş SEL gibiyim,Bendimi çiğner aşarım.Yırtarım dağları Enginlere sığmam taşarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:11