Küçükkaya'dan "Kıbrıs" açıklaması: Kırmızı çizgimiz!

Kıbrıs’la ilgili önemli bir gündem varken, mecliste Anayasa değişikliği teklifin görüşülmesinin doğru olmadığını kaydeden Küçükkaya, düzenlediği basın...

Kıbrıs’la ilgili önemli bir gündem varken, mecliste Anayasa değişikliği teklifin görüşülmesinin doğru olmadığını kaydeden Küçükkaya, düzenlediği basın toplantısında “Meclisin çatısı altında demokrasiyi ortadan kaldırmaya dönük bir operasyon Cenevre’de devam ediyor. Maalesef Cenevre’deki süreç bizim beklediğimiz şekilde gitmiyor” değerlendirmesinde bulundu. “Küçükkaya devamında, “Sanki büyük bir telaşla ‘Ver, kurtul’ mantığıyla müzakereler götürülmeye çalışılıyor. Devletin çivisi çıkmış durumda. En milli konuda bile bir duyarlılık yok. Belki de 1974’te alınan Kıbrıs’ın masada teslim edileceğinin kaç kişi biliyor? Türkiye’de Milli hassasiyetler artık gözetilmiyor. Öyle bir toplum yaratıldı ki bu hiç sorun edilmiyor. Burada rejimi katleden, tek adam rejimini ihdas eden anlayışı, verdiği ”EVET” oyları ile selfi çektirerek aymazca bir şekilde kutlayanların, Cenevre de Kıbrıs’ı verdiği zaman üzüleceğini düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

 

‘KIYI ŞERİDİNİN UZUNLUĞU DARALIYOR’

Kıbrıs Türk tarafında büyük toprak tavizlerinin verildiğini ve toprak oranının Rum tarafından alınan bilgilere göre yüzde 28,2 ye kadar düşeceğini öne süren Küçükkaya, “Güzelyurt’un çok büyük bir bölümü ara bölge, kapalı Maraş gidiyor, Kıbrıs’ın en stratejik yeri Dipkarpaz fedaral bölge adı altında KKTC’nin mutlak egemenliğinden alınıyor ve Rumların ağırlıkta olduğu yönetime devrediliyor. Kıyı şeridinin uzunluğu daraltılıyor ” diye konuştu.

 

‘AKP’NİN TAVİZ ÇÖZÜMÜ’

Küçükkaya konuşmasının sonunda iki toplumlu, iki kesimli siyasi eşitliğe dayanan, Türkiye’nin de etkin ve fiili garantisini içeren kapsamlı çözümü destekleyeceklerini dile getirerek,” Ama şuanda öyle olmuyor. Bu AKP’nin taviz çözümüdür. Bu konu bizim için kırmızı çizgidir. Türkiye için Kırmızı çizgidir. Eğer bu konuda bile taviz verilecekse her konuda taviz verilir. Çünkü yıllarımız Kıbrıs konusu ile geçmiştir, Türkiye, Ordumuz, Türk diplomasisi ağır maliyet ödemiştir ”açıklamasında bulundu. Küçükkaya son olarak “Burada Türkiye elini masaya vuracak.’ Bensiz hiçbir şey olmaz burada’ diyecek. İsteyende istediği gibi anlayacak. Bunu yapamıyorsa o zaman elin oğlu da her şeyi yapar“ ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

17 Oca 2017 - 12:18 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.