Kurban Kesim kursu istihdam sağlayacak

KO-MEK’in Yuvacık Kurs Merkezinde Kurban Kesim Elemanı kursu açıldı. Haftanın bir günü 8 saat verilen kurs toplamda 32 saat sürüyor.Kocaeli Büyükşehir...

KO-MEK’in Yuvacık Kurs Merkezinde Kurban Kesim Elemanı kursu açıldı. Haftanın bir günü 8 saat verilen kurs toplamda 32 saat sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), vatandaşların taleplerini yerine getirmeye devam ediyor. KO-MEK, halktan gelen yoğun talep üzerine bünyesine yeni bir branş daha ekledi. KO-MEK’in Yuvacık kurs merkezinde Kurban Kesim Elemanı kursu açıldı. Açılan bu kurs kursiyerlere yeni bir istihdam alanı yaratmakla da büyük önem taşıyor.

KURSTA TEORİK BİLGİLER VERİLİYOR
KO-MEK’in Yuvacık kurs merkezinde Kurban Kesim elemanı kursu açıldı. Haftanın bir günü 8 saat verilen kurs toplamda 32 saat sürüyor. Kursta öncelikle teorik bilgiler veriliyor. Kursiyerler, hayvan kesim teknikleri, kişisel bakım ve hijyen kuralları, koruyucu güvenlik önlemleri, kesim mahallinin temizliği, kesimde kullanılacak alet ve edevatlar hakkında detaylı eğitim gördükten sonra mezbahada uygulamalı olarak kesim yapıyorlar.

MEZBAHADA KESİM YAPIYORLAR
Kurban Kesim Elemanı kursunda teorik bilgileri tamamlayan kursiyerler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahasında uygulama yapıyorlar. Veteriner hekim ve usta kişiler gözetiminde kesim yapan kursiyerler pratik olarak da kendilerini geliştiriyorlar.

#

26 Nis 2013 - 17:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.