Kurban kestirme ön sıra alımı bugün başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Mezbahanesi’nde kurban kestirecekler için ön sıra alım işlemi bugün başlıyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Solakla...


Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Mezbahanesi’nde kurban kestirecekler için ön sıra alım işlemi bugün başlıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Solaklar mevkisinde bulunan İzmit Mezbahanesi’nde kurban kestirecek vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan ön sıra alma işlemi bu sene de sürecek. Sıra alma işlemleri Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’nda 07 Ekim Pazartesi günü saat 08.30’ da başlayacak. Bu seneki İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kesim fiyatları ise büyükbaş hayvan için 165 TL, küçükbaş hayvan için 40 TL oldu.

2007 YILINDA BAŞLAMIŞTI
Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kurbanlarını kestirmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Solaklar mevkisinde hayata geçirdiği modern mezbahada her sene vatandaşlar gönül rahatlığı ile dini vecibelerini yerine getiriyor. İzmit Mezbahasındaki kesimlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için 2007 yılında başlatılan ön sıra işlemi ise bu sene de devam ediyor.

ÜCRETLER BELİRLENDİ
Vatandaşların kurban kesimi sırasında fazla vakit kaybetmemeleri için uygulanan işlem 15 Ekim Pazartesi günü saat 08.30’ da başlayacak. İşlemler Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Çözüm Masası’nda Kurban Kesim Sırası Görevlisi tarafından ön sıra alınarak başlayacak. Ardından Kurban Hizmetleri Komisyonu hesabına büyükbaş hayvan için 165 TL, küçükbaş hayvan için 40 TL yatırılacak. Banka dekontu ile tekrar Çözüm Masası’na gelinerek sıra numarası onayı alınacak. Böylece vatandaşlar zaman kaybı yaşamadan kurbanını kestirecek.

DİĞER KESİM YERLERİNDE İSE
Kurbanını Büyükşehir Belediyesi’nin diğer mezbahaneleri ve örnek kesim yerlerinde kestirecek olan vatandaşlar ise öncelikle kurbanını kestireceği kesim yerinden ön sıra numarası alacak. Kurban bedellerini Kurban Hizmetleri Komisyonu Hesabına kurban kestirecek kişi tarafından yatırıldıktan sonra dekontunu kurbanını kestireceği kesim yerine getirerek teslim edecek. Bu şekilde kesin kurban kesim sıraları alınabilecek. Solaklar mevkisinde bulunan İzmit Mezbahanesi’nde bulunan kesimhanenin dışında Gebze, Darıca, Karamürsel, Kandıra, Yuvacık, Uzunçiftlik, Gölcük ve Hereke mezbahalarında da kesim yapılacak.

#

07 Eki 2013 - 09:27 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.