Kurbanlıklar pazara iniyor

Zabıta Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, yurdun dört bir yanından gelen satıcılar kurbanlıklarını İzmit Belediyesi’nin Solaklar yolu üzerindeki Mod...

Zabıta Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, yurdun dört bir yanından gelen satıcılar kurbanlıklarını İzmit Belediyesi’nin Solaklar yolu üzerindeki Modern Hayvan Pazarı’nda satışa sunacaklar. Yetkililer, Modern Hayvan Pazarı’nda her türlü önlemin alındığını dile getirdi.

 

3 BİN HAYVAN GELECEK

Satıcıların ve vatandaşların modern pazardan istifade ettiğini dile getiren belediye yetkilileri, “Mahalle aralarında kurbanlık satışı yapmak yasak. Modern Hayvan Pazarı’nda yurdun dört bir yanından gelen satıcılar yaklaşık 3 bin büyük ve küçükbaş hayvanı vatandaşlara sunacak. Vatandaşlar, hiçbir sağlık riski taşımayan pazardan kurbanlıklarını gönül rahatlığı içinde alabilecekler. Kurban pazarının mezbahanın hemen yanında olması kurban kesecek vatandaşlar için de büyük kolaylık sağlamaktadır” dediler. Yetkililer ayrıca, pazara dişi hayvanların alınmayacağını da sözlerine ekledi.

 

ALAN İLAÇLANDI

Bu arada Modern hayvan Pazar alanı vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda kurbanlık hayvan alışverişini yapması için baştan sona ilaçlandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilaçlamada İzmit Belediyesin Zabıta ekipleri de hazır bulundu. İlaçlama ve dezenfeksiyon çalışmasının düzenli aralıklarla sürdürüleceği kaydedildi.

#

16 Ağu 2017 - 16:55 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.