Kursiyerlerin eserleri göz kamaştırıyor

Geçen 5 yıl içinde 60 binden fazla mezun veren İZMEK’in merkez ve Sirkeciler Konağı’ndaki kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini Yunus Emre Kültür...

Geçen 5 yıl içinde 60 binden fazla mezun veren İZMEK’in merkez ve Sirkeciler Konağı’ndaki kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergilediler. İğne oyası, giyim ve ev tekstil dallarındaki kursları bitirenlere İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle belgeleri verildi.  Belge töreni ve sergi açılışına Başkan Doğan’ın yanı sıra Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Belediye Meclis Üyesi Emine Okanalp, İzmit Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Engin, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, kursiyerler ve yakınları katıldı.

 

SATIP PARA KAZANIN

Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte konuşan Başkan Doğan, İZMEK’in en büyük halk üniversitelerinden biri olduğunu belirterek” Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olarak açtığımız kurslardan bu sene 20 bine yakın mezun verdik. Şimdiye kadar mezun olan kişi sayısı ise 60 bini geçti. Bu binlerce kişinin meslek sahibi olması demektir. Mezun olanların arasından çok sayıda bayanımız kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürüp para kazanmaya başladı. Belediye olarak kursiyerlerimiz için satış yerleri hazırladık. Kursiyerler, el emeği göz nuru ürünlerini buralarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlar. Kursiyerlerden tek isteğim var o da kurslarda öğrendikleriyle yetinmesinler. Bunları üretime satıp para kazansınlar” dedi.

 

FIRSAT VERMEYELİM

Doğan, ülkede her geçen gün çok güzel işler yapıldığını da ifade ederek “Ülkemiz son 12-13 yılda yapılanlarla adeta çağ atlamıştır. Eskiden İMF kapısında dilenirken artık İMF’ye borç verecek güçlü bir ülke olduk. Eskiden okullarımızın, hastanelerimizin durumu içler acısıydı. Muayene olmak, ilaç almak ayrı bir dertti. Bütün bunlar geride kaldı. Artık dünyada sözü dinlenen güçlü bir Türkiye var. Eskiden görev başında olanlar, sorumlu oldukları kurumu iflas ettirenler, bugün ülkeyi yönetmeye adaylar. Allah korusun bunlar iktidara gelirse vay Türkiye’nin haline. Sakın bunlara fırsat vermeyelim. Ülkemizdeki istikrardan yana olalım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra sergiler gezildi.

#

25 May 2015 - 12:13 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.