Kurtaş: AKP iki yüzlü

CHP Kocaeli Milletvekili Ömer Kurtaş, “AKP vatandaşların köleleşmesini sağlayan bir sistem sağlarken, ülke dışında da gericiliğin savunucusudur. Çünkü...

CHP Kocaeli Milletvekili Ömer Kurtaş, “AKP vatandaşların köleleşmesini sağlayan bir sistem sağlarken, ülke dışında da gericiliğin savunucusudur. Çünkü AKP iki yüzlü bir partidir” dedi.

CHP Kocaeli 4’ncü sıra milletvekili Ömer Kurtaş, CHP’nin en çok çalışan milletvekili adayları arasında yer alıyor.
Halkla çok çabuk iletişim kuran, ilçe ilçe seçim çalışmasını yürüten Kurtaş, partisinin projelerini halka anlatıyor…
AKP iktidarını eleştirerek, yapacakları çalışmaları anlatarak destek istiyor.
Önceki gün gazetemize gelen Kurtaş ile röportaj yaptık.
Kurtaş’a seçimle ilgili çalışmalarını sorduk

Daha önce siyaset yapıyor muydunuz?
11 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeyim, 1.5 yıl önce kurultay delegesi, 5 ay önceki son kurultayda Parti Meclis üyeliği ve şimdi Kocaeli’den 4. Sıra milletvekili adayı oldum.

Siyasette neden CHP’yi tercih ettiniz?
Ben solcu biriyim, 17 yaşında solcu fikirlerle tanıştım ve o günden beri solcu fikirlerle hareket ediyorum. Yani hep CHP’li oldum.

Milletvekili adayı olma kararını nasıl aldınız?
Politika sonuç alma işidir, insanların hayatlarını değiştirecek yerlerde olmalıyız ve ben buna inanıyorum.

12 Haziran seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu seçim halkımıza ve demokrasiye şans tanıyor, halkımıza bu şansı kullanmalarını diliyoruz. Halkın gözünde iktidarın değiştirilmesi gerektiğini görüyoruz, cumhuriyet eksiltilerek demokrasi çoğaltılmaz. AKP vatandaşların köleleşmesini sağlayan bir sistem sağlarken ülke dışında da gericiliğin savunucusudur. Bu durumu halkımızın kararına bırakıyorum, çünkü AKP iki yüzlü bir partidir. AKP, toplumu bölüp yönetmeye çalışıyor, insanlar birbirine siyasal fikrini açıklamaktan korkar hale geldi.

CHP neden 46 yıldır iktidar olamıyor?
Halkın teveccühünü kazanamıyoruz, savunduğumuz fikirleri halkımıza doğru yansıtamıyoruz. Bizim gidemediğimiz bir sürü il var, elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımızın temposuna basın mensupları bile yetişemiyor. CHP olarak doğru ideallerin peşindeyiz.

AKP 485 bin oy alabilir mi?
Benim hedefim partimizin doğrularını aktarmaktır, bu rakam AKP’nin hayalidir. Çünkü böyle bir rakam yok.

CHP’nin projeleri nelerdir?
Çocuklara ve gençlere yönelik projelerimiz var. Harçları kaldırıp, yurtlar yapacağız. TOKİ aracılığıyla öğrencilere yurt yapıp, YÖK’ü kaldıracağız. Çalışanlara yönelik projeler içerinde taşeronlaşmayı kaldırıp kadrolu hizmet sunup kölelik sistemini kaldıracağız. AVM yasası çıkartıp küçük esnafın nefes almasını sağlayacağız. Taksiciler için araç yenileme projesi uygulayıp, KDV ve ÖTV almayacağız. Tarımı canlandırmak için mazotu 1.5 lira yapacağız. Köylünün arazisini köylüye verip, CHP’nin 2B’sini uygulayacağız. Aile sigortası adı altında maddi durumu olmayan her aileye 600 TL maaş bağlayacağız.

Ömer Kurtaş kimdir?
1958 Kilis doğumlu, ilk orta ve liseyi Adana’da okudu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Adli Tıp Kurumunda ihtisas yaptı. 2000 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi’nde göreve başlayıp, 2006 yılında beri Kocaeli Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığını yapıyor.

#

18 May 2011 - 16:24 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.