Kurtlu unlarla ekmek yapacaklardı

Ekipler, fırınları tek tek gezerek temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı, ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, fiyat tarifesine uyulup uyul...

Ekipler, fırınları tek tek gezerek temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı, ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, fiyat tarifesine uyulup uyulmadığı konularını kontrol ettiler. Yapılan kontroller sırasında bir fırında saklama koşullarına uyulmadığı için kurtlanmış 50 kiloluk 12 çuval un ile karşılaşıldı. Zabıta ekipleri kurtlanmış unlara el koyarken fırın yetkilileri hakkında da yasal işlem yaptılar.

 

TAVİZ YOK

Konuyla ilgili konuşan Zabıta Müdürü Nihat Kaymak “ Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, özellikle halkın sağlığını ilgilendiren konularda taviz verilmemesi konusunda çok duyarlı. Bu konuda sürekli olarak denetim yapmamızı, kurallara uymayanları ilk etapta uyarmamızı, kuralsızlığı adet edinenler hakkında da yasal işlem yapılmasını istiyor. Yaptığımız denetimlerde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına, fiyat tarifesi olup olmadığı ile ürünlerin saklanma koşullarına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Yaptığımız kontroller sayesinde gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını da engelliyoruz.. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz” dedi.

#

23 Eyl 2014 - 10:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.