Kuşkan ve Yıldırım ATEŞKES ilan etti!

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ile kongre sürecinde birbirimize destek vermedik, ama yerel seçimlerde birlik ve ber...

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ile kongre sürecinde birbirimize destek vermedik, ama yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” dedi

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım önceki akşam yerel basın mensuplarıyla birlikte KYÖD’de akşam yemeği yedi. Önemli açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kuşkan, bazı ilçelerde taşların yerinden oynatacağını açıkladı. Gayet samimi bir hava da geçen akşam yemeğinden sonra Selman Yıldırım ile Yalçın Kuşkan birçok konuda gazetecilerin sorularını cevapladılar. Yemekte Selman Yıldırım ile Yalçın Kuşkan arasında mayıs ve haziranda yapılan ilçe ve il kongresi öncesinde başlayan ve sonra da devam eden tatsızlığın artık ortadan kalktığı resmi ve samimi bir şekilde belgelenmiş oldu.

KUŞKAN HER İKİSİ ADINA İTİRAF ETTİ
Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan İzmit İlçe kongresinde İl Başkanı Yalçın Kuşkan, il yönetim kurulu üyesi Hüseyin Erol’u desteklemiş ve Erol’un bu göreve seçilmesi gerektiğinin altını çizmişti. Bu gelişmenin ardından ilçe başkanlığına aday olan Selman Yıldırım ile Kuşkan arasında bir gerginlik ve kırgınlık dönemi başlamıştı. İlçe başkanlığını Selman Yıldırım’ın kazanması sonrası, bu kez Yıldırım’ında Kuşkan’ı desteklemeyeceği ortaya çıktı. İkili arasındaki kırgınlık Kuşkan’ın il başkanlığına seçilmesi ile artmıştı. Yemeğe katılan Kuşkan, ilçe başkanlığı seçiminde kendisinin Selman Yıldırım’ın seçilmesini hiç istemediğini, aynı şekilde il başkanlığı seçiminde ise Yıldırım’ın kendisinin seçilmesini istemediğini açıkladı.
Kuşkan, “Sonuçta her iki taraf içinde delege en doğru kararı vererek bizleri il ve ilçe başkanları yapmıştır. Bu durum da zaten kendisi başarılı bir ilçe başkanıdır ve çalışmalar CHP için yapılmaktadır. O zaman birlikte çalışmamızda bir mahsur da yoktur” dedi ve Yıldırım’ın yönetimiyle çok iyi çalıştığını ifade etti.

8 İLÇEDE ÖN SEÇİM YAPILMALI
Yerel seçimlerde adayları belirleme yöntemleri üzerine konuşan Yalçın Kuşkan, “ İzmit dahil 8 ilçemizde ön seçim yapılmalını ben şahsen çok istiyorum. Belediye meclis üyelerimizin tamamı ön seçimle belirlenmeli. 77 meclis üyemiz var. Çok iyi çalışmalar yapıyorlar. 77 meclis üyemizin 4 tanesi mühendis, 2 tanesi ise hukukçu. Partimizde bazı meslek gruplarından mimara, mühendise, iktisatçıya, mali müşavire ihtiyaç var. Ön seçim yapılamıyorsa temayül yoklaması yapılmalı. Eğilim yoklamasının üyelerle yapılması sağlıklı çok iyi sonuç vermiyor. Eğilim yoklaması ya da temayül ön seçim delegeleriyle yapılmalı. Delegeler en doğru kararı her zaman vermiştir” şeklinde konuştu.

KANDIRA’DA TAŞLARI YERİNDEN OYNATACAK
Kandıra’da eski başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile mevcut ilçe başkanı ve eski belediye başkanları arasındaki sorunların varlığına dikkat çeken Kuşkan, çarşamba günü (bugün) yapılacak olan ilçe danışma toplantısında herkesle görüşerek adeta taşları yerinden oynatacağını ve toparlanmaları için görüşeceği kişilere onbeş günlük bir süre tanıyacağını açıkladı. Onbeş günlük süre sonunda tekrar Kandıra’ya gideceğini söyleyen Kuşkan, barış olmazsa sorun yaratan partilileri ekarte ederek yeni bir oluşum sağlanması için gerekeni yapacağını açıkladı.

YILMAZ HOCA, İBRAHİM HOCA
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu vizyonsuzluk ve bilgisizlikle eleştiren Yalçın Kuşkan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek gösterdi. Kuşkan, “Kocaeli’nde başkan ve yanında doğru dürüst bir kadro oluşturabilseydi 8 yılda bu kenti uçurmuş olurdu. İbrahim Karaosmanoğlu’nu kötülemek istemiyorum ama Büyükşehir’e başkan olmadan önce Yuvacık Belediye başkanıydı. Uzmanlık alanı hocalık (din öğretmeni). Kendileri, kent adına büyük bir bahtsızlıktır. Kadrosunu yenileyemediği gibi değiştirme şansı da yok. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bir hoca ama Eskişehir’in çehresini, dünyasını değiştirdi ve kente denizi getirdi. Onlarınki de hoca bizimki de hoca. Hoca var, hoca var” diyerek Karaosmanoğlu’na ağır bir eleştiride bulundu.


ÇOK BİLİNEN 6 ÖNEMLİ KİŞİDEN CHP’YE BAŞVURU VAR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Türkiye çapında 6 önemli ismin başvuru yaptığını belirten İl Başkanı Kuşkan, gazetecilerin ısrarlarına rağmen isim vermekten kaçındı. Kuşkan, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kocaeli ve Türkiye’ce tanınan 6 kişi adaylık başvurusunda bulundu. Bunların şimdilik isimlerini açıklamayacağız. Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı, ön seçimle belirlenen ilçe belediye başkan adaylarından farklı olarak genel başkan ile ilçe örgütlerinin ortak kararıyla belirlenmeli ve adaylığı açıklanmalıdır” dedi. Kuşkan ayrıca, seçimin amiral gemisi olarak nitelendirdiği İzmit’e başkan adayı olacak kişiyi de tarif etti. Kuşkan, başkan adayı olacak kişinin bir günlük dahi olsa CHP’ye üye olması gerektiğini ve seçildikten sonra hizmet yapabilecek yeterliliğe sahip olması gerektiğini söyledi. Kuşkan Büyükşehir Belediye Başkan adayının, devşirme ya da ithal dahi olması durumunda bile bir şey fark etmeyeceğini açıkladı.

CHP BÜYÜKŞEHİR’DE AKP KADAR ŞANSLIDIR
Büyükşehir Belediyesini kazanmak konusunda bir açıklama yapan Kuşkan, “CHP, AKP kadar seçimi kazanma şansına sahiptir. Kocaeli’nde ve Türkiye’nin birçok noktasında kentler CHP’li olma özüne sahiptir. Zaman zaman bu kesintiye uğramış olsa da gerçek budur. Bunda yöneticilerin de hatası olmuş olabilir. Örneğin Karamürsel’de 2-3 bin oyumuz Demokrat Parti’ye gitmiştir. Demokrat Parti’den seçilen başkan da daha sonra AKP’ye geçti. Bu seçimlerde Karamürsel ve özünde CHP olan kentleri alırsak kimse şaşırmasın ve üzülmesin” şeklinde konuştu. Kuşkan ayrıca başlattıkları örgütlenme sayesinde yarın sabah seçim olsa, 6 ilçe de gözünün arkada kalmayacağını üstüne basa basa ileri sürdü.

ÖNCE ESKİ ÇALIŞANLAR GÖZETİLECEK
CHP’nin Büyükşehir dahil ilçe belediyelerini de kazanması durumunda önce CHP zamanında çalışanların liyakatlarının teslim edileceğini belirten İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “AKP yönetimi tarafından oradan oraya sürülerek harcanmak istenen ve harcanan insanların önce liyakatları ve haklarını teslim edeceğiz. Onların durumu birçok kişiden önce gelmektedir. Çok büyük haksızlıklar yapılmıştır. İlçeler arası sürgünler, haksızlıklar, aklınıza ne gelirse yapılmıştır. Önce bu konuyu halletmemiz gerekecektir” dedi.


CHP’LİLERE ÖNCELİK VERECEĞİZ
AKP yerel iktidarda kaldığı süre boyunca eski yönetim zamanında çalışan ve kendileri tarafından itilip kakılan, sürülen, işinden edilen insanların hesabını vermek zorundadırlar. Bu durumda biz de gerekeni yapacağız ve CHP’lilerin uğramış olduğu haksızlıklara bir son vereceğiz. İade-i itibarları sonrasında CHP’nin yönetimindeki bir belediye de ilk öncelikleri CHP’lilere yapacağız. Bir CHP iktidarında CHP’lilerin öncelikli olması kadar doğal bir gelişme olmayacaktır. Öncelik CHP’lilerindir” diyerek partililere sahip çıkacağını belirtti.

ADAY OLACAK MI? SORUSU HAVA DA KALDI
Selman Yıldırım da yaptığı konuşmada, İzmit Belediyesi başkanlığı için gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı ve bu konu da fikir beyan etmekten kaçındı. Yaptığı üstü kapalı açıklamayla adaylık konusunda açık kapı bırakan Yıldırım, ilçe başkanlığına aday olduğu zaman söylediği, “Ben sadece ilçe başkanı olmak için ilçe başkanlığına aday olmadım” cümlesini bir kez daha tekrarladı ve dikkatleri adaylık konusunun üstüne çok fazla çekmeden aday olabileceğinin sinyalini vermiş oldu. Yıldırım, “Ben siyaseti sadece ilçe yöneticisi olmak için yapmadım, yapmayacağım. Ben de delege olarak siyasete başladım. Gençlik kolları başkanı oldum. Her parti üyesi kendini geliştirdiği sürece her kademeye aday olmalı ve kendini aşacak konular için bile bir yarışın içinde olmalı” şeklinde konuştu.

CHP BUGÜNLERDE NADASA BIRAKILMIŞ TARLA GİBİDİR
Selman Yıldırım, göreve geldiklerinde partide durgun bir yapı olduğunu vurguladı. Bu durumu değiştirmek adına partililere heyecan katacak çalışmalar başlattıklarını belirtti. Bundan sonra önceliklerini örgütlenme çalışmalarına vereceklerini kaydeden Yıldırım, “Daha önceki dönemlerde bireysellik vardı. Hepimiz CHP’nin bütünlüğünü öne çıkarmak için çalışmalar ve planlamalar yaptık. CHP adına iyi olan her ne ise onu yapıyoruz. CHP’yi bu dönem de nadasa bırakılan bir tarlaya benzetiyorum. Nadasa bırakılan tarlada ne ekersek ekelim en iyi verimi elde ederiz. İşte bu çok önemlidir” dedi.

5 BİN KİŞİLİK ÇALIŞMA ORDUSU KURDUK
Mahalle örgütlerine değinen Selman Yıldırım, “Pazar günü yaptığımız kahvaltılı toplantı için Cumartesi gününden kaç kişinin geleceğini biliyordum. Salon, Bin 150 kişiyle dolacak dedim, o sayıyla doldurduk. Cumartesi akşamı partiye geldiğimde ne durumdayız diye sorduğumda bin 150 kişinin katılacağını öğrendim. Aynen söyledikleri gibi de oldu. Şu anda bin 500 kişilik ekibimiz var. Seçime kadar 5 bin kişilik bir çalışma ordusu oluşturacağım” şeklinde iddialı bir şekilde konuştu.

AKP’LİLERE CUMHURİYETÇİLİK MESAJI
İzmit Belediyesi Meclis toplantılarına katılmaları ile Başkan Nevzat Doğan’ı endişelendirdiklerini iddia eden Selman Yıldırım, “Ne zaman ki meclis toplantılarını takip edeceğiz diye karar aldık, Nevzat Doğan cumhuriyetçi ve demokrat dernekleri ziyaret edip söylemlerini Atatürkçülüğe ve Cumhuriyet’e kaydırmaya başladı. Nevzat Doğan, bu şekilde davranarak ve konuşarak güya demokrat ve cumhuriyetçi seçmene oynuyor. İstediğini yapsın inanılırlığı sıfırdır” dedi. Büyükşehir Belediyesi yanı başına yapılan otoparkla günü kurtarmak için yapılan battı çıktılara eleştiren Selman Yıldırım, “Eğer ben iktidar partisinin ilçe başkanı olsaydım yeni yapılması gündeme gelen battı çıktılarla, sahilde yapılan otoparka karşı çıkardım” diyerek AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’a mesaj gönderdi.

BU KENT VERDİĞİNİ GERİ ALSA SORUN KALMAZ
Kocaeli’nin bir trafik anlamında master planı dahi olmadığını vurgulayan Yıldırım, “ Trafik Master planı mutlaka olmalıydı. İzmit iki yöne doğru büyüyen bir kenttir. Bu iki tarafa baktığınızda düşünülenler ile uygulananlar arasında bir çelişki var. Bir yanda Kocaeli’nin 2025 yılında 4 milyon nüfusu olacak diyorlar, bir yandan da kentte düzensiz bir büyüme var. Bu kent verdiğinin yarısını geri alsa 4-5 yıl içinde Kocaeli’nin hiçbir sorunu kalmaz. Ankara ve İstanbul’da metroyu Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Ama Kocaeli’nde buna benzer bir şey yapmıyor. Sadece vergiyi almayı ve geri vermeyi bilmiyorlar. Bunun içinde tepki veren de yok” dedi.

#

25 Ara 2012 - 13:12 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.