KUTLU DOĞUMA MUHTEŞEM GECE

Son yıllarda düzenlediği özgün Mevlid Kandili programlarıyla dikkat Kocaeli Bilim Kültür Ve Sanat Derneği, "El-Emin (sas)", "El-Muallim (sav)" ve "El-...

Son yıllarda düzenlediği özgün Mevlid Kandili programlarıyla dikkat Kocaeli Bilim Kültür Ve Sanat Derneği, "El-Emin (sas)", "El-Muallim (sav)" ve "El-Beşir (sav)" Kutlu Doğum Programlarından sonra bu yıl da Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Hz. Muhammed'in "Es-Sadık (sav)" vasfını anlatan bir program düzenledi.
Programa halktan yoğun bir katılım oldu. Bunu göz önünde bulunduran dernek yöneticileri fuaye alanına da salon programını sinevizyondan canlı olarak aktardı fakat yoğun katılımdan dolayı yine birçok katılımcı programı ayakta izlemek durumunda kaldı.

Programda, insanlığın başlangıcından bugüne kadar tüm insanlarda bulunması gereken sıdk ve sadakat özelliğine değinilerek örnekler verildi. Tüm insanlar için rol model olan son nebi Hz. Muhammed'in ve ona tabi olan ashabının hayatları boyunca gösterdikleri sadakat örneklerine vurgu yapıldı.

Es-Sadık (sav) programıyla hedeflenen, Kur'an' da temel ahlaki erdemlerden biri olarak ifade edilen ve diğer ahlaki erdemlerin temeli olarak gösterilen doğruluğa ve sadakate vurgu yapmak. Buna paralel olarak da sadakatin; sözde, düşüncede, niyette, inançta ve amelde doğruluğu içine alan bir anlam genişliğine sahip olduğunu, bunun ise her bireyce bilinip hayatlarında uygulamaları gereken bir erdem olduğunu insanımıza hatırlatmak olduğunu vurgulayan Dernek başkanı bu amaçla böyle bir program düzenlediklerini ifade etti.

Sunuculuğunu Cemalettin Tül'ün yaptığı programda, Kur’an -ı Kerim Fevziye camii imam hatibi Faruk Çoban tarafından okundu, Mevlid ve salat-ü selam ile program öncesinde Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneğinin “es-sadık Sunu Yarışması” ödülleri ve sunuları ile dua bölümleri yer aldı. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Pişkin’in “Es-Sadık” Kimdir?” konulu hitabeti Peygamber Efendimizin sadakatinden yola çıkarak, günümüz insanının günlük koşuşturma içinde dikkat etmediği, Allah’a (c.c.) verdiği söze sadık olması, dostlarına verdiği sözlere sadık olması, ticaretinde doğruluğa sadık olması, yönetici ise adalete sadık olması, ailesine, eşine sadık olması ile ilgili Hz. Peygamber(sav)’den yola çıkarak “sadakati” insanlığa yeniden hatırlatmak olduğuna vurgu yapıldı.
Es-Sadık (sav) belgeselinin yer aldığı programda, Şükrü FIRAT yönetimindeki Konya Türk Tasavvuf Musikisi Gurubu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Peygamber aşığı misafirler, yine çok özgün ve özel bir Kutlu Doğum gecesini idrak ettiler.
Kocaeli Bilim Kültür Ve Sanat Derneği programa katılan herkese içinde çeşitli ikram ve hediyelerin bulunduğu bir de es-Sadık yazılı çanta hediye etti.
Program öncesinde Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneğinin ilimizdeki Lise öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu “es-Sadık Sunu Yarışması” na liseli öğrencilerden yoğun katılım olmuştu. Yarışmanın sonucu yapılan es-sadık Programında açıklandı ve dereceye girenlere ödülleri yine programda takdim edildi.
“es-sadık Sunu Yarışması” nda ilk 15’e giren yarışmacılar, okulları, ödülleri ve ödüllerini takdim edildi.

#

03 May 2012 - 15:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.