Kuzey bebek için cihaz alınacak

Çocuk yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı ve sevki sırasında ambulanslarda bulunan aspiratörler çalışmadığı için 3 ambulans değiştirerek, 2 saat 20...

Çocuk yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı ve sevki sırasında ambulanslarda bulunan aspiratörler çalışmadığı için 3 ambulans değiştirerek, 2 saat 20 dakikada Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen bir buçuk yaşındaki Kuzey Ali Bal’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bir aydan beri Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Kuzey bebek aspiratör cihazının alınmasını bekliyor. Cihaz alındığı an evinde tedavisine devam edilmek üzere taburcu edilecek Kuzey bebek, artık eskisi gibi yürüyemeyecek, gülemeyecek ve annesinden beslenemeyecek.

CİHAZ ALINACAK
Doktorlar Kuzey bebeğin bilincinin yerine gelmesinin aylar ya da yıllar süreceği belki de bilincinin yerine gelmeyeceğini Bal ailesine iletti. Bundan sonra evlerinde tedavisinin devam edeceğini belirten anne Fidan Bal, taburcu olması için aspiratör cihazının alınmasını bekliyor. Sigortanın cihaz masraflarının sadece yüzde 20’sini karşıladığını dile getiren anne Fidan Bal, alet alındıktan sonra oğlunu iki haftada bir Tıp Fakültesi’ne kontrole getireceğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer Vali Ercan Topaca’nın tatil dönüşü açıklama yapacağını bildirdi.

#

11 Şub 2011 - 17:09 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.