KYÖD başkanından sağ duyu çağrısı!

KYÖD Başkanı Mehmet Toker dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Derneğin çalışmalarından bahsederek açıklamasına başlayan Toker “Nisan ayının e...

KYÖD Başkanı Mehmet Toker dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Derneğin çalışmalarından bahsederek açıklamasına başlayan Toker “Nisan ayının elbette en önemli gündemi, kent ve ülke gündemi, Anayasa değişimine ilişkin 16 Nisan da yapılacak olan referandum’dur. Ülkemiz ve Cumhuriyetimizin geleceğine dair son derece önemli bir virajda olduğumuz tartışılmaz. Ancak, geleceğimize dair bu denli önemli bir konuyu, hiçte olmaması gereken koşullarda, Olağanüstü Hal koşullarında tartışıyor, toz bulut ve bilgi kirliliği içerisinde, kaygı ve kargaşa dolu, tehdit ve baskılar altında geleceğimizi belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

 

TARTIŞILAMAYACAK KADAR AÇIK VE NETTİR

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum diyen Toker “Tüm bu olumsuz koşullara karşın toplumsal duyarlılığımızın, gözlemleme olanağı bulduğumuz düzeyini umut verici bir olgu olarak saptamak istiyorum. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın Anadolu’nun çilekeş duyarlı, sahip olduğu değerlerin kıymetini bilen yurttaşlarımız, sahip olduğu değerleri korumakta gösterdiği kararlı tutumları ile umutları yeşertiyor, yarınlara dair güveni güçlendiriyor. KYÖD’ün yaşama ve ülke yönetimine dair yaklaşımı, hiç kimse tarafından tartışılamayacak kadar açık ve nettir” açıklamasında bulundu.

 

BU YAKLAŞIMLARI REDDEDİYORUZ

KYÖD, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet ilke ve inkilapları ışığında ve çağın gelişimine paralel geliştirilip güçlendirilmesi gereken, tüm farklılıklarımızla bir arada barış içerisinde, çağdaş, demokratik bir yaşamı temel ilke olarak benimsemiş bir sivil toplum kuruluşudur diyen Dernek Başkanı Toker “Bu temelde oluşan, güçlenerek bugünlere ulaşan bir yaşam kültürüdür. Bir büyük sosyal toplumsal aile yapılanmasıdır. KYÖD olarak, bireysel düşüncelerimiz ve tercihlerimizle uyuşmasa bile bu referandumda “hayır” ya da “evet” diyen herkesi ayırımsız olarak bu toplumun eşit bireyleri olarak gördüğümüzü ısrarla belirtmek istiyoruz. Ve hangi tavır ve görüş içerisinde olurlarsa olsunlar yurttaşlarımızı ötekileştiren, kıymetsizleştiren tavır ve tanımları, kimler ve ne ad altında yapılırsa yapılsın bu yaklaşımları reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SAĞ DUYU ÇAĞRISI

Yurttaşlarımızın düşünce ve görüşlerini özgürce ifade edebilmelerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyor, toplumsal dayanışmamızı tüketen, kin ve nefret duygularını ateşleyen ve birleşme yerine ayrışmayı öne çıkaran tüm söylemleri, davranışları reddediyor, kınıyoruz diyen Toker “Çünkü 16 Nisan’da toplumun kararı ne olursa olsun, tüm farklılıklarımızla birlikte bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Gelecek yaşamımızı bugünkü tavır ve davranışlarımızın belirleyeceğinin farkındayız. Bu anlamda öncelikle ülke ve kent yönetiminde sorumluluk üstlenenleri, sonrasında tüm yurttaşlarımızı sorumluk duygusu ile sağduyulu, soğukkanlı ve barışçıl nitelikte davranmaya davet ediyoruz” dedi.

                                                                                                                                                                                  

YERİNE GETİRME ÇABASI İÇERİSİNDEDİR

Tercihlerimizi oluşturmaya çalıştığımız konu geleceğimizdir diyen Toker “Geleceğimizi oylayacağız. Yurttaşlarımız, özgürce düşünüp, yapılmakta olan değişikliği anlayıp kavrayarak tercihlerini yapabilmelidirler. Bu anlamda özgürce düşünüp tavır belirleyebilmeleri için yapılmakta olan değişimi, bu değişimin bizlerden neyi alıp götüreceğini, neleri getireceğini anlamalarına olanak sağlanmalıdır. KYÖD bunun olanaklı olması amacıyla duyduğu sorumluluk temelinde davranmayı bugünün temel görevi olarak benimsemiş olup bunun gereklerini yerine getirme çabası içerisindedir” açıklamasında bulundu. Serkan BORLAK

#

30 Mar 2017 - 12:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.