Lale Festivali’nde Kıraç sahne alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Nisan Cumartesi günü düzenlencek olan Lale Festivali kapsamında sevilen şarkıcı Kıraç en güzel eserlerini K...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Nisan Cumartesi günü düzenlencek olan Lale Festivali kapsamında sevilen şarkıcı Kıraç en güzel eserlerini Kocaelililer için seslendirecek.

En Güzel Lale Yarışmasının yapılacağı 9 Nisan’da Kocaeliler Sekapark’ta Kıraç konserinde buluşacak. Sekapark’taki Uçurtma Tepesi önünde yapılacak olan konser saat 20.00’da başlayacak. En güzel laleleri yetiştiren vatandaşlara çeşitli ödüllerin vereceği festivalde Sekapark’ta gün boyunca çocuk yarışmaları, oyun parkurları, sürpriz hediyeler ve ikramlar yapılacak.

RENK CÜMBÜŞÜ YAŞANIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım, aralık ve ocak döneminde ekilen lale soğanları geçtiğimiz haftadan itibaren kendini göstermeye başladı. Lalelerin açmasıyla Kocaeli’nin her köşesinde adeta renk cümbüşü yaşanıyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, ekim ayında satışa sunmaya başladığı lale soğanları için “En Güzel Lale” yarışması düzenleyecek. Sarı, kırmızı, turuncu, beyaz, pembe ve siyah renklerden oluşan toplam 100 bin lale soğanı Kocaelililer tarafından satın alınmıştı.
Festival öncesindeki lale kabulü ve kayıt işlemi saat 9.00’da başlayacak ve 12.00’da bitecek.

EN GÜZEL LALEYE BİN 500 TL
Yarışmacılar, geleneksel 4. Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için festival günü Sekapark'a, saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katılacak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek. Birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, dördüncüye 500 lira, beşinciye 400 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Sekapark'ta aynı gün yapılacak.

LALENİN TARİHİ SERÜVENİ SERGİSİ
Tüm gün animasyon ekibinin olacağı Sekapark’ta ayrıca lalenin tarihi serüvenini anlatan bir sergi de açılacak. Kocaeli Büyükşehir Bandosu da konser verecek. Gösterilerin ardından Lale Yarışması sonuçları açıklanacak. Yarışmaya katılım şartları olarak da yarışmacının Kocaeli’de ikamet etmesi ve yarışmaya satın aldığı lalelerle katılması isteniyor.

#

04 Nis 2011 - 10:05 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.