LPG yüklü gemide gaz sızıntısı var

Kaçakçılığa teşebbüs suçlamasıyla el konulan LPG yüklü gemi, 6 yıldır İzmit Körfezi'nde tehlike saçıyor. Yıllardır beklediği için çürümeye başlayan ge...

Kaçakçılığa teşebbüs suçlamasıyla el konulan LPG yüklü gemi, 6 yıldır İzmit Körfezi'nde tehlike saçıyor. Yıllardır beklediği için çürümeye başlayan gemide gaz sızıntısı olduğu tespit edildi

Yapılan gaz kaçak kontrolü raporunda, “Geminin, deniz trafiği üzerinde, TÜPRAŞ ve yerleşim yerlerine yakın olması, durumu çok daha tehlikeli hale getiriyor" uyarısı yapılıyor. Kocaeli Emniyeti de yetkili birimleri uyararak, önlem alınmasını istedi. Ancak, dava kararının Yargıtay'dan bir türlü çıkmaması sebebiyle, gemi üzerinde herhangi bir işlem yapılamıyor.

3 YILDIR YARGITAY’DA
İzmit Körfezi'nin ortasında bekleyen, Panama Bandıralı 'Chernomores' adlı gemi Temmuz 2007'de Rusya'dan aldığı bin 800 ton LPG'yi İzmit Körfezi'ne getirdi. Gemiye, kaçakçılığa teşebbüs suçlamasıyla el konuldu ve kamu davası açıldı. Dava devam ederken, gümrük idaresi, mahkemeden tasfiye kararı istedi. Ancak yerel mahkemece bu kararın verilmediği iddia ediliyor. Açılan davalar da uzun süre sonuçlanmadı. Gümrük yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yerel yargılamanın sonunda Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, gemi ve yükünün karar kesinleştiğinde, sahibine iadesine karar verdi. Ancak, Gümrük Müdürlüğü, bu duruma itiraz etti. Karar, 3 yıldır Yargıtay'ın önünde sonuçlandırılmayı bekliyor.

#

24 Mar 2013 - 09:44 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.