Mağdur röntgen teknisyeninden suç duyurusu

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ İşyeri Temsilcisi Yalçın Gül, Türk Buro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan ve mağdur sağlık çalışanı davacı Ahm...

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ İşyeri Temsilcisi Yalçın Gül, Türk Buro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan ve mağdur sağlık çalışanı davacı Ahmet Atalay, adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz yıl röntgen teknisyenlerinin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili yapılan basın açıklaması sonrası sadece suni önlemler alındığını belirten Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, yaşanan sorunla ilgili hiçbir gelişmenin olmadığını ve Ahmet Atalay’ın papiller ca hastalığına yakalandığını, birinci dereceden akrabalarında da bu belirtilerin görüldüğünü kaydetti. Ayrıca yaşanan durum ile ilgili gerekli merciilere başvurulduğunu, davanın açıldığını bildirdi.

 

SUNİ ÖNLEMLER ALINDI

Çeker açıklamasında, “Kamu kurumlarında ciddi derecede usulsüzlükler yaşanmakta olup, sendika olarak üyelerimizden gelen şikayetler doğrultusunda, topladığımız bilgi, belgeler çerçevesinde yapılan usulsüzlükler ile ilgili davalar açıyoruz. Ancak son yaşanan olay gerçekten çok ciddi derecede röntgen çalışanlarına sıkıntı verecek bir olay. Bu olayla ilgili biz yetkilileri bir yıl öncesinden uyarmamıza rağmen bununla ilgili gerekli önlemler alınmadı. Bizim basın açıklamalarımızdan sonra sadece suni önlemler alındı ve olay böylece geçiştirildi” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN BU KADAR AÇIK VAR

O basın açıklamasından sonra sadece 5 röntgen teknisyeni buraya geldi sözlerini kullanan Çeker, “Bunların 3’ü Eskişehir’den 2’si ise Balıkesir’den geldi ve 2 ay burada geçici görev yaparak gittiler. O zaman bizim kulağımıza gelen bilgiler bu geçici görevlendirmelerin süreklilik arz edeceğiydi. Yani örnekleyecek olursak mesela Eskişehir’de PDC fazlası röntgen teknisyeni varken Kocaeli’de neden yüzün üstünde röntgen teknisyeni açığı var? Nüfusa oranlı yatak sayısına göre personel istihdam ediliyorken, hiçbir şekilde bu istihdam sağlanmamakta ve bunun ceremesini de sağlık çalışanı çekiyor” dedi.

 

İKİ KEZ AMELİYAT OLDU

Çeker açıklamasının devamında, “Bu yaşanan olaya baktığımızda röntgen teknisyenleri kanuna aykırı bir şekilde fazladan mesai yaparak çalıştırıldığı için çeşitli hastalıklara yakalanmaktadır. Yine buna bağlı olarak arkadaşımız papiller ca hastalığına yakalandı. Arkadaşımızın aile geçmişine de baktığımızda birinci dereceden yakınlarında da bu hastalığın belirtileri görülmüştür. Arkadaşımız bununla ilgili 2 kez ameliyat olmuştur. Yine orada çalışanların tamamına yakınında yapılan testler sonucu nodül olduğu ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK

Çeker konuşmasını, “Bir arkadaşımızın daha papiller ca olduğu, bir diğerinde daha belirtilerin görüldüğü bilgisini aldık. Bu haberler basında çıktıktan sonra başka hastanelerden de böyle şikayetler gelmeye başladı. Buradan Sayın Kocaeli Valimize sesleniyorum. Bu kent hem milli gelire en büyük katkıyı sağlıyorsa burada yaşayan vatandaşımızda gerektiği sağlık hizmetini alabilmelidir. Biz bu konuda gerekli olan başvuruları yaptık” diyerek sonlandırdı. Selin BECER

#

23 Eki 2017 - 17:11 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.