Mahkeme Gerim’in cezasını kaldırdı

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, önceki akşam sendika binasında düzenlenen basın toplantısında bir hukuk savaşını kazandığını duyurdu. Sendika üyesi Gölcük...

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, önceki akşam sendika binasında düzenlenen basın toplantısında bir hukuk savaşını kazandığını duyurdu. Sendika üyesi Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Gerim, Gezi Parkı olayları döneminde yapılan bir eylemde öğrencilerin üzerindeki kıyafetlere zorla Berkin Elvan resmi yapıştırdığı iddiasıyla kınama cezası almıştı.

 

“YARGI DUR DEDİ”

Gerim’e verilen cezaya itiraz eden Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı karar ile cezanın kaldırılmasına hükmetti. Konu hakkında konuşan Şube Başkanı Bilal Şener, “Hukuk mücadelemiz sonucunda rotasyonunun iptali sağlandı. Mahkemece verilen kararlar Gezi eylemleri ile ilgili idarece yapılan baskılara yargının dur dediğinin açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

“HUKUKSUZ CEZAYA İTİRAZ”

Basın açıklamasında konuşan Şener, “Üyemiz Zeynep Gerim hakkında asılsız iddialarla görev yaptığı okulda, Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın fotoğrafını öğrencilerin göğsüne zorunlu olarak yapıştırdığı gerekçesi ve iddiası ile soruşturma başlatılmıştı. Sonuçta kınama cezası ile cezalandırıldı. Bu hukuksuz ceza itirazımız sonucunda Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nce kaldırımlaşınca konuyu Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdık.”

 

“MÜCADELEYE DEVAM”

Mahkemenin haklarında olumlu karar verdiğini kaydeden Şener, şöyle konuştu: “Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı karar ile hukuksuzluk bitmiştir. Cezanın kaldırılmasına hükmedildi. Bu karar Gezi eylemleri ile ilgili idarece yapılan baskılara yargının dur dediğinin açık göstergesidir. Eğitim-İş olarak eğitim emekçilerine yapılan haksızlıkların ve hukuksuzluğun karşısında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Hilal GÜDÜCÜ

#

20 Şub 2016 - 15:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.